Макар телевизията да продължава да държи най-голям дял от общите

...
Макар телевизията да продължава да държи най-голям дял от общите
Коментари Харесай

Deloitte: Бъдещето на телевизионната реклама са персонализираните клипове

Макар малкия екран да продължава да държи максимален дял от общите рекламни вложения, една от най-силните страни на онлайн рекламата, която притегля от ден на ден пари световно, остава опцията за точно таргетиране на потребителите. Такава софтуерна опция към този момент дават линейната и on demand телевизия, които разрешават проявлението на разнообразни реклами на семействата по време на излъчването на едно и също предаване.

Именно този формат се чака да притегля от ден на ден вложения през 2022 година и да доближи 7.5 милиарда $ световно, или 40 пъти повече по отношение на 2012 година Такава е прогнозата в годишния отчет на консултантската компания Deloitte за развиването на софтуерния, медийния и телекомуникационния бранш.
Капка в рекламното море
Според отчета през идващите пет години най-големите рекламодатели в телевизия ще залагат все по-често на персонализирани тв клипове. Форматът обаче ще бъде желан главно поради опцията да разшири обсега на марките да доближат до повече хора на всеки пазар, а не толкоз поради способността му да предлага персонализирани известия на всяко семейството или фен.

Въпреки огромния растеж на персонализираните телевизионни реклами през последните 10 години техният дял остава към момента нищожен по отношение на общите вложения. Според отчета, позоваващ се на информация от медийния анализатор MAGNA, през 2022 година вложенията световно в телевизия ще доближат 153 милиарда $, или със 7% повече по отношение на предходната година. От Deloitte пишат още, че делът на персонализираната телевизионна реклама остава толкоз дребен и поради неналичието на система за премерване на успеваемостта, технология за основаване и пласиране на този формат.
Реклама Телевизионно царство
Според консултантската компания и тази година никоя друга медия няма да може да доближи рекламното покритие на малкия екран, която демонстрира 30-секундни истории на повече от 80% от популацията в границите на седем дни. Друго преимущество за фирмите е, че тв рекламите, за разлика от онлайн връзката, не дават опция на феновете да разясняват наличието и надлежно не изискват модериране. Основен минус остават времето и разноските, нужни за основаване на ефирен клип.

Въпреки мощната рекламна позиция на малкия екран бъдещето й остава нестабилно. От Deloitte изследват пазара във Англия, който употребяват за насочна точка за световни трендове на медийния пазар и потребителското държание. Според отчета 2022 година ще бъде последната година, когато обичайна телевизия, в това число лъчение онлайн, отсрочено гледане и on demand, ще господства видеогледанията на всички екрани. Ако през 2017 година малкия екран е имала 73% дял от всички зрителски часове във Англия, то през 2023 година се чака да спадне до 49%.

Този предстоящ спад се дължи значително на по-младите фенове, чието видеопотребление се измества към други канали като обществените мрежи или игрови конзоли. Прогнозите са до 2027 година хората на Острова на възраст сред 4 и 34 години да слагат малкия екран на последно място при потреблението на видео, до момента в който за тези над 35-годишна възраст тя ще продължава да бъде най-предпочитана.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР