Макар ползата от хранителните добавки да е оспорвана от редица

...
Макар ползата от хранителните добавки да е оспорвана от редица
Коментари Харесай

Канабис за здраве

Макар изгодата от питателните добавки да е оспорвана от редица медици, а скорошни проучвания да демонстрираха лимитираното им деяние, те не престават да носят обещанието за по-здрав организъм и по-красиво тяло. Едва ли има човек, който най-малко един път не си е купувал витамин С или пък не е разчитал на мултивитамините. Последния шлагер измежду питателните добавки е маслото от коноп.

Какво тъкмо съставлява CBD?

CBD, както е известно и постоянно изписвано на опаковките, е съкращението на канабидиола - масло, извлечено от семената на индустриалния коноп. Последният се отглежда поради стъблата, от които се вършат текстилни и хартиени произведения, както и поради семената, употребявани в хранителната и фармацевтичната промишлености. Той няма общо с марихуаната, от която се употребяват единствено съцветията, съдържащи психоактивното вещество тетрахидроканабинол (THC). Всеки производител на конопено масло категорично акцентира, че в него не се съдържа THC.

 Снимка 366033

За какво е потребно?

Богато на омега-3, -6 и -9 мастни киселини, както и на антиоксиданти, аминокиселини и витамини Е и B, конопеното масло е благотворно по доста линии. То работи антивъзпалително, подкрепя съня, облекчава мускулното напрежение, покачва концентрацията, подтиква апетита, усилва защитните сили на организма, понижава тревогата и напрежението, спомага хормоналния баланс и обмяната на веществата. Впечатляващо, нали?

Как се приема?

Може да одобряваме предписаното от науката количество конопено масло под формата на капсули или като част от нормалните си хранения. В множеството магазини за био храни се продава конопено олио, с което може да подправим салатата и множеството си блюда.

Защо конопеното масло стана известно тъкмо в този момент?

Вероятно поради все по-големия брой страни, в които марихуаната към този момент е легална за приложимост. А с това падат и табутата, наложени върху всевъзможни артикули, свързани с канабиса. От октомври 2018 година Канада става втората страна в света, която публично позволи използването на марихуаната за развлекателни цели на цялата си територия. Първата е Уругвай.

 Вредни ли са питателните добавки
Вредни ли са питателните добавки

Ето кои от тях можем да продължим да пием

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР