Макар от пет години вече да не са първата двойка

...
Макар от пет години вече да не са първата двойка
Коментари Харесай

Мишел и Барак Обама, все още първи в сърцата на американците

Макар от пет години към този момент да не са първата двойка на Съединени американски щати, Мишел и Барак продължават да са първи в сърцата на американците. Той поради сполучливите си два мандата като президент, а тя – поради своята добрина и поддръжката за голям брой благотворителни дела. За да стигнат дотук, двамата изминават дълъг професионален път и дълголетен взаимен живот.

Преди да се срещнат  

Барак е роден в Хонолулу, след развода на родителите си  се реалокира с майка си в Сиатъл, а след това и в Индонезия. Връща се назад в родния си град след няколко години и живее при баба си и дядо си. През 80-те Барак приключва политология и интернационалните връзки в Колумбийския университет в Ню Йорк. По това време се появяват упоритостите му – някой ден да стане президент. Тогава негова спътница е историчката Шийла Йегър, която няколко пъти отхвърля предлагането му за брак. Родителите ѝ също са срещу, защото считат, че е прекомерно млада и в последна сметка бъдещият американски президент се отхвърля от концепцията.



Мишел Робинсън е родена в Чикаго, където приключва гимназия, а по-късно отпътува за щата Ню Джърси и учи социология в Принстънския университет. Там се сблъсква с расизма, само че все пак продължава образованието си. Някои от прародителите ѝ са родени в иго, в плантациите на Юга. През 1988-а придобива докторска степен от Юридическото учебно заведение в Харвард. Тя е третата първа дама в историята на Съединени американски щати със следдипломна подготовка, наред с Хилъри Клинтън и Лора Буш.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР