Макар и малка, сделката показва накъде се ориентира компаниятаЛеи Джун

...
Макар и малка, сделката показва накъде се ориентира компаниятаЛеи Джун
Коментари Харесай

Xiaomi купи дял във водещ производител на телевизори

Макар и дребна, договорката демонстрира накъде се ориентира компанията

Леи Джун сполучливо диверсифицира бизнеса на Xiaomi (снимка: Xiaomi)

Сделка на Xiaomi удостоверява упоритостите на компанията към пазара на тв приемници. Известна най-много със своите смарт телефони и фитнес гривни, китайската компания се нарежда в последните години сполучливо и на ТВ пазара.

По информация от фондовата борса в Шънджън, Xiaomi е придобила 65,2 млн. акции на производителя на битова електроника TCL, като по този метод към този момент има дял от 0,48% в третия по величина снабдител на тв приемници в света.

След новината за договорката акциите на TCL нарастнаха с 4%, а пазарната капитализация на компанията доближи $36 милиарда В края на предходната година TCL и Xiaomi подписаха и съглашение за стратегическо съдействие, включително за проучвания и разработки в региона на смарт устройствата.
още по тематиката
В рамките на партньорството двете компании ще интегрират умните артикули на TCL (на първо място – телевизорите) в екосистемата на Xiaomi. Не са изключени също взаимни начинания в създаването на хардуерни артикули.

Сделката от декември се вписва в проектите на шефа на Xiaomi Леи Джун, съгласно който в бъдеще главните доходи на компанията ще идват не от смарт телефоните, както е сега, а от интернет услугите – в частност, мобилни игри, платежни услуги, платено наличие за свързани устройства и други

Що се отнася до пазара на тв приемници, третото тримесечие на 2018 година очерта сегмента „ смарт ТВ ” като един от най-печелившите за Xiaomi наред със смарт телефоните. Компанията към този момент е в Топ 10 при доставчиците на тв приемници в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР