Макар и малък, българският пазар привлича погледите на фирми от

...
Макар и малък, българският пазар привлича погледите на фирми от
Коментари Харесай

11 нови застрахователни посредници от ЕС са поискали да работят в България

Макар и дребен, българският пазар притегля погледите на компании от разнообразни сегменти на небанковите финансови услуги.

За интервала сред 1 и 31 август общо 11 са новите застрахователни медиатори от Европейския съюз, които желаят да правят активност в България, демонстрират данни на Комисията за финансов контрол. Но други пет пък са подали заявки, че няма да работят повече у нас. При това състояние общо уведомленията от тези сдружения в края на осмия месец са 2563.

Заедно с това Комисията за финансов контрол е получила съобщение от надзорната институция на Германия за желанието едно немско застрахователно сдружение да развива активност у нас. Същевременно способният контролен орган на Обединеното кралство е известил КФН, че един осигурител от тази страна прекратява осъществяването на активност при изискванията на свободата на даване на услуги на територията на България. А това значи, че към края на август броят на застрахователите от страни членки от Европейски Съюз, декларирали желание да правят активност у нас, се резервира на 645.

От друга страна, пораства ползата на застрахователни сдружения със седалище в България да правят активност в чужбина. През август КФН е изпратила три уведомления до способени органи на страни членки на Европейски Съюз за желанието на такива компании да правят активност на тяхна територия. Така общият брой на тези сдружения нараства на 17.
Увеличава се и броят на застрахователните медиатори декларирали предпочитание да работят в чужбина. През август КФН е уведомила способените органи на страни от Европейски Съюз за желанието на едно такова сдружение да разшири активността си на тяхна територия. По този метод към края на осмия месец общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище в България с проекти за бизнес в страни членки на Европейски Съюз при изискванията на свободата на даване на услуги или правото на определяне, нараства на 44.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР