Макар и финалът на Маями Оупън да беше вчера, клей

...
Макар и финалът на Маями Оупън да беше вчера, клей
Коментари Харесай

Чарлстън: Томова пребори шампионката на Африка и си осигури среща със световната №7!

Макар и финалът на Маями Оупън да беше през вчерашния ден, клей сезонът за тенисистите стартира още през днешния ден, а българско наличие в програмата за през днешния ден не липсваше. От през днешния ден започнаха първите мачове в WTA-500 конкуренцията Чарлстън, където най-хубавата ни тенисистка, Виктория Томова, ознаменува победа над някогашната номер 31 и шампионка на Африка, Маяр Шериф, в трисетова драма с резултат 6:4, 3:6, 6:2. В идващия кръг я чака представителката на топ 10 Мария Сакари.

Първите геймове от дуела ни предложиха равностойна игра, съчетана със мощна сервис игра и от двете страни. Оспорвани подавания не липсваха, като в третото и впщ петото такова, родната ни представителка имаше опция за пробив. В последна сметка Томова съумя да го осъществя при 4:3, след което играта се разви в нейна изгода и по този метод завоюва първата третина с 6:4.

Нивото на игра на Вики спадна във втория сет, от което египтянката се възползва и съумя да поведе с 4:0. Въпреки двата изгубени гейма от началния си удар, софиянката съумя да отвърне с пробив още в петото подаване, но това не бе задоволително и по този начин някогашната представителка на топ 35 изравни резултата в сетовете с резултат 6:3 във втория.

Третият сет стартира по метод, сходен на този от първия. Отново следваха дълги подавания, но Томова сподели психическа резистентност в най-важните моменти и съумя да поддържа играта си на сервис, а в последните минути родната ни представителка напълно доминираше играта и в последна сметка с резултат 6:2 в последния сет сложи сполучливо начало на клей сезона.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР