Макар и да се консолидира с тях преди, Стов Возняк

...
Макар и да се консолидира с тях преди, Стов Возняк
Коментари Харесай

Возняк вече не вижда заплаха в изкуствения интелект

Макар и да се консолидира с тях преди, Стов Возняк към този момент не поддържа предвижданията на Мъск и Хокинг за изкуствения разсъдък и бъдещето на човечеството, пишат от CNBC.

Един от създателите на Apple не счита сходно на Илън Мъск и гениалния физик Стивън Хокинг, че изкуственият разсъдък ще затрие нашия свят. Като „фундаментален риск за съществуването на човешката цивилизация“ дефинира Мъск изкуствения разсъдък, а за Хокинг той може да е „най-лошото събитие в човешката цивилизация“.

Сега обаче Возняк е на друго мнение, а повода за това е, че съгласно него във връзка с когнитивните си качества, машините през днешния ден са на „еони зад едно дете“. „Изкуственият разсъдък не ме плаши ни най-малко“, споделя той пред гостите на Nordic Business Forum.

„Съгласен съм с наличието първото „И“ във фразата „изкуствен интелект“. „Едно малко момиче, на две годинки, вижда куче един път и към този момент за цялостен живот знае какво е това куче. В същото време, компютърът би трябвало да види изображение неведнъж преди да разпознае това, което „гледа“. За да превъзхождат човек, машините ще би трябвало да създадат всяка стъпка в публичната стълбица, да копаят руда от мините, да обработват материалите, да основават продуктите и всичко това, което имаме през днешния ден, да готвят и да основават облекла“, обосновава се Возняк, съгласно който става дума за стотици години, до момента в който се промени цялостната инфраструктура.

Возняк напомня среща, на която е бил на една сцена с известния футуролог Рей Кърцуайл, който планува, че машините ще могат да обработват идентични размери информация и по-бързо от човек до 2045, като се обосновава с експоненциалния напредък на технологиите и по какъв начин някои от тях първоначално оказват минимално въздействие, само че кривата на разпространяването им стартира внезапно да пораства. „Тези машини ще имат схващане. Те ще водят диалози и ще размишляват за себе си. Ще се случи“, напомня си той своите лични думи по това време. „Връщам си думите назад“, декларира Возняк уверено в този момент.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР