Макар да съм с класическо музикално образование и да съм

...
Макар да съм с класическо музикално образование и да съм
Коментари Харесай

Добрин Панайотов – с българската музика в душата и сърцето

Макар да съм с класическо музикално обучение и да съм получил доста в това отношение в академиите, в които съм учил, българската национална музика от най-ранното ми детство ме въодушевява по един необикновен метод, който ме кара да диря допирните точки и да ги комбинирам.

Направих аранжимента на Българска рапсодия „ Вардар “ от огромния български композитор Панчо Владигеров за национален оркестър и довечера на сцената на ДКТ „ Васил Друмев “ от 18.30 часа публиката ще има опция да участва на тази доста вълнуваща среща за мен сред класиката и фолклора в една симфонично танцова фолклорна творба. “

Така Добрин Панайотов показа юбилейния си концерт, с който музикантът отбелязва своята 75-годишнина в родния си град. В спектакъла вземат участие Симфониета Шумен, отбор „ Шумен “ и отбор „ Мадара “. На брифинг в общината преди концерта Добрин Панайотов изрече голямата си признателност за изключителната работа и неповторимата хореография на Красимир Савов.

Добрин Панайотов е роден в Шумен, почетен е със званието „ Почетен жител “ през 2017 година. Той е типичен музикант от международен сан, основател е на отбор „ Шумен “, на „ Мистерията на българските гласове “, диригент на оркестъра за национална музика при БНР, учител, композитор и виртуозен цигулар. От 40 години той живее и работи в Германия. В неговото музикално учебно заведение в Манхайм се образоват доста шуменски деца. През цялата си професионална и креативна биография работи за разпространение на българската национална музика и оказва помощ на доста наши реализатори да съумеят на музикалната сцена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР