Макар че в повечето държави по света родителите се ползват

...
Макар че в повечето държави по света родителите се ползват
Коментари Харесай

Забранените имена за кръщаване на деца по света

Макар че в множеството страни по света родителите се употребяват със забележителна независимост по какъв начин да кръщават децата си, държавните органи са открили, че от време на време решението за име на бебето може да не е от най-хубав интерес за бъдещето му. И че родителите може и да не избират вярно. Затова, със закони са открити забрани за кръщаване на децата с избрани имена. За това споделя американския уебсайт Business Insider. 

В Щатите няма доста съществени забрани на кръщаването и това е повода на някои места, като Ню Джърси, да живеят хора с нацистки имена, да вземем за пример Адолф Хитлер, или Хайнрих Хинлер Хонс, или ДжойсЛин Ариан Нейшън (което е обвързвано с концепцията за арийската нация). В някои други щати има по-стриктни ограничавания върху опциите да се кръщават децата, само че като цяло американската конституция дава на родителите много независимост. Но има други страни с по-сериозни забрани.

В Дания да вземем за пример е неразрешено децата да се кръщават по някой от неодобрените публично от страната 7000 имена. Ако името на детето не влиза в този лист, родителите би трябвало да потърсят разрешението на Университета на Копенхаген - на Департамента му за следствие на имена, както и на Министерството на вероизповеданията. Над 1000 имена са проверявани от тези институции всяка година, съвсем 20% са отхвърляни. Забранено е децата да се кръщават с имена като Еслей, Анус, Мънки, Плуто.

Във Франция локалните регистратори на рождението може да сигнализират съда, че името на детето няма да е в неговия най-хубав интерес. Тогава съдът може да наложи възбрана на кръщаването, изключително в случай че реши, че то ще докара до насмешки. Забранени са имена като Нутела, Строубери, Диймън или Демон, Принс Уилям, Мини Купър. 

Германия не разрешава със закон полово неутрални имена, семейства за първи имена, кръщаване на деца на предмети или на имена на артикули. Забранено е там децата да се кръщават да вземем за пример Мати, Осама Бин Ладен, Адолф Хитлер, Коол, Щомпи. 

В Исландия за неразрешени за бебетата непознати имена като Зои, Хариет, Дънкан, Енрике, Лудвиг. В Мексико децата не може да се кръщават Фейсбук, Рамбо, Ескрото, Ермионе, Батман. В Нова Зеландия - Луцифер, Секс Фрут, Фат Бой, Синдерела Бюти Блосъм. В Португалия - Нирвана, Риана, Джими, Викинг, Сайонара. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР