Макар че са предимно оптимисти за състоянието на икономиката, ръководителите

...
Макар че са предимно оптимисти за състоянието на икономиката, ръководителите
Коментари Харесай

Конкурентната компенсация вече не е достатъчна. Как да се справим с недостига на таланти?

Макар че са най-вече оптимисти за положението на стопанската система, ръководителите към момента са фокусирани върху пандемията и обвързваните с нея резултати. Близо половината (49 процента) от тях имат вяра, че разновидността " Делта " и Covid-19 са имали най-голямо въздействие върху бизнеса им тази година, като други фактори, свързани с коронавируса включително ефекта на пандемията върху чиновниците.

Тези констатации от най-новото тримесечно изследване на изпълнителните шефове на West Monroe акцентират дефицита на гении, който обърква фирмите в Съединените щати и по света. Но когато обсъждаме дефицита, е значимо да се разбере, че пандемията просто форсира дълготрайните трендове на заетостта - трендове, които евентуално са по-постоянни, в сравнение с си мислим. За да се приспособят, фирмите може да се наложи да трансформират фундаментално естеството на работата и главните си бизнес модели.

Независимо от безбройните аргументи за дефицита на работна ръка, потребността от гений е ясна и упованията за наемане на мениджъри остават постоянни: 71% от интервюираните в изследването на West Monroe към момента чакат да наемат такива фрагменти през това тримесечие, което е малко по-малко от предходното тримесечие макар " Делта " разновидността и депресиращия стопански напредък през последните месеци.

Сред от време на време припокриващите се тактики за справяне с дефицита на гении увеличението на заплатите оглавява листата за интервюираните ръководители. И въпреки че компенсацията може да е това, което фирмите търсят първо, това не е устойчива тактика в кратковременен проект. Поне не може да бъде без заплитане в други подходи, съгласно Дейв Хилборн, ръководещ сътрудник, хора и производителност в West Monroe. " Конкурентната отплата към този момент не е задоволителна. Хората търсят благоприятни условия във фирми, които оферират целенасочена и забавна работа, интензивен напредък в кариерата и хибридни благоприятни условия за работа ", съобщи Хилборн.

Изглежда, че респондентите в изследването схващат, че нямат различен избор, с изключение на да възприемат подходи отвън обичайните нараствания на обезщетенията, в това число обезпечаване на по-голяма еластичност там, където геният непрекъснато обитава, предложение на чиновниците по-високи бонуси за сключване и вложение в задържане.

В последна сметка, защото този дефицит на гении принуждава фирмите да развиват по-нататък техните бизнес оперативни модели, цифровата промяна и автоматизацията на работата ще бъдат от решаващо значение.

" Демографските обстоятелства са ясни – има и ще продължи да има все по-малко хора, които да заемат свободни работни места. Компаниите би трябвало да одобряват тази действителност и от ден на ден да търсят цифрови решения, с цел да компенсират дефицита на служащи ", споделя Хилборн.

Освен дефицит на работна ръка, има и дефицит на експертиза. Повечето организации в изследването на West Monroe възнамеряват придобиване преди края на 2021 година Респондентите от C-suite избраха придобиването на нови качества като втората най-честа причина за придобиване, след самото географско разширяване.

M&A, несъмнено, от дълго време е метод за привличане на нови и профилирани гении. Но за дейно осъществяване на договорката, особено когато разчитате на нея, с цел да привлечете външни гении за запълване на потребностите от работна ръка, Хилборн отбелязва, че е значимо да се приведе в сходство организационната конструкция, тактиките за гении и управническите практики, с цел да се ускори мечтаната просвета и държание. В противоположен случай привлеченият гений може да не се задържи доста дълго или да се показа добре.

През последните 18 месеца сме виждали доста повече признаци за търсене на помощ, в сравнение с преди. Но пандемията просто форсира това, което към този момент се случва или ще се случи, когато става въпрос за необятни трудови проблеми. И защото дефицитът на работна ръка, който изпитваме сега, няма да изчезне скоро, фирмите ще би трябвало да употребяват по-широк набор от допълващи се решения, когато става въпрос за техните потребности от гении през идната година. 

Източник: Марсел Швантес, създател и шеф човешки запаси на Lidership from the core, за

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР