Макар че беше одобрена в цялост, декларацията на парламента така

...
Макар че беше одобрена в цялост, декларацията на парламента така
Коментари Харесай

След 6 часа: Депутатите осъдиха нахлуването на Русия в Украйна. БСП и „Възраждане“ против санкции

Макар че беше утвърдена в целокупност, декларацията на Народното събрание по този начин и не получи цялостно утвърждение във всичките си елементи. Причината - съпротивата на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ против текста в документа, с който българската страна поддържа възможното налагане на наказания на Москва.

Парламентът изрично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна, се споделя в декларацията.

Народното събрание поддържа сътрудниците и съдружниците си в EC и HATO при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания, за деескалация на спора. Този текст беше признат със 192 гласа " за ", 14 " срещу " и 21 въздържали се. Депутатите от " Възраждане " и един от Българска социалистическа партия бяха " срещу ", а 18 депутати от левицата и двама от " Продължаваме Промяната " се въздържаха.

Народно събрание поддържа българското държавно управление да предприеме нужните ограничения, съответстващи на сериозността cpещу провокациите към интернационалната архитектура за сигурност, както и да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна, се показва в декларацията.

Депутатите поддържат българското държавно управление да упорства отбраната на живота и здравето на цивилните жители от района да бъдат безспорен приоритет.

В декларацията се показва поддръжка българското държавно управление да спомага за приемане на незабавна помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация.

Парламентът чака българското държавно управление да предложи и показа проект за справяне с следствията от военните дейности. В декларацията на Народно събрание се упорства Руската федерация неотложно да приключи военните дейности и да се върне към съблюдаване на интернационалното право в цялостен размер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР