Макар че 30 от 53-те страни в Европа отчитат значителен

...
Макар че 30 от 53-те страни в Европа отчитат значителен
Коментари Харесай

СЗО: Твърде рано е за разхлабване на мерките в Европа

Макар че 30 от 53-те страни в Европа регистрират забележителен спад в броя на инфектираните с Covid-19, към този момент е прекомерно рано за разхлабване на противоепидемичните ограничения в района. Това съобщи на онлайн конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.

Запазването на рестриктивните мерки е неотложно, защото скоростта на разпространяване на вируса към момента е доста висока, което визира здравните системи и натоварва услугите, уточни Клуге. Тъй като едвам 3% от хората в Европа са потвърдено инфектирани с Covid-19, региони, които са били " наранени един път, могат да бъдат наранени още веднъж ", предизвести той.

Клуге разказа актуалната обстановка като " пандемичен абсурд ": въпреки стартирането на имунизациите да предлага " забележителна вяра... нововъзникващите разновидности на безпокойствие съставляват по-голяма неустановеност и риск ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е по-заразен и по-смъртоносен – новият вариант на коро...

В европейския район на СЗО, който включва Русия и няколко страни от Централна Азия, 35 страни са почнали имунизации, споделят от СЗО. Новия вид на вируса, открит за първи път във Англия, към този момент е доказан в 33 страни. Щамът от Южна Африка пък е открит в 16 страни.

Според данните на AFP за Европа, които изключват някои от страните от Централна Азия в европейския район на СЗО, през последните 7 дни новите случаи са 1 421 692, което е с към 10% по-малко спрямо предходните 7. Дни след първата годишнина от първите доказани случаи на COVID-19 в Европа, Клуге съобщи, че " скъсването на веригите за предаване е очевиден приоритет ".

Ръководителят в СЗО акцентира, че въздействието върху психологичното здраве в този момент е толкоз мощно, че неприятното психологично здраве се трансформира в " паралелна пандемия ". Позовавайки се на данни от Международната организация на труда (МОТ), Клуге сподели, че половината от хората сред 18 и 29 години, както и 20% от здравните служащи, страдат от " тревога и меланхолия ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР