Макаби (Хайфа) се наложи с 3:2 над Цървена звезда в

...
Макаби (Хайфа) се наложи с 3:2 над Цървена звезда в
Коментари Харесай

Макаби надви Звезда в голово шоу

Макаби (Хайфа) се наложи с 3:2 над Цървена звезда в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Израелците изиграха доста мощен дуел и справедливо взеха преднина преди ответния конфликт на " Райко Митич ". Два гола за домакините означи Францдли Пиеро, а победното попадение беше дело на Тярон Чери. За сърбите се разписаха Александър Пешич и Канга Гелор.

Цървена звезда дойде в Израел с нараснало самочувствие след блестящото начало на сезона. Съставът на Деян Станкович завоюва седемте си публични мача с голова разлика 28:1, само че и Макаби потвърди, че се намира в отлична форма с елиминирането на Олимпиакос и Аполон (Лимасол) в квалификациите на Шампионската лига.

Израелският отбор стартира доста нападателно и несъмнено доминираше доникъде на първата част, като на няколко пъти единствено постоянните изяви на Александър Драгович в центъра на отбраната на Звезда избавиха тима от гол. Такъв обаче падна в 18-ата минута, когато Францди Пиеро овладя една отбита топката и я прати в мрежата зад Милан Борян.

Сърбите дадоха отговор доста бързо и изравниха посредством Александър Пешич. В основата на попадението беше Александър Катай, който финтира противник и насочи удар от границата на наказателното поле. Топката рикошира в Пешич и заблуди вратаря на домакините Джош Коен. При 1:1 " звездашите " имаха съвършена опция да вкарат втори гол, само че от чиста позиция Осман Букари шутира в навън.

Домакините позволиха от ден на ден неточности в отбранителен проект и една от тях беше осъдена. Това стана в 40-ата минута, когато топката стигна до Букари, той я подаде на Канга Гелор в най-точния миг и националът на Габон майсторски я насочи под гредата.

След почивката Макаби още веднъж потегли в офанзива. В 51-ата минута Долев Хазиза центрира и Пиеро засече с глава за 2:2. Голът даде спомагателен подтик на израелците, които продължиха да притискат противника. В 61-ата минута Хазиза комбинира с Тярон Чери и халфът от Суринам разстреля Борян за 3:2.

Цървена звезда нямаше никакви положения до края, а домакините пропуснаха да вземат по-комфортен задатък преди реванша в Белград след седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР