Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков излезе с официална позиция

...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков излезе с официална позиция
Коментари Харесай

Сираков: Българските институции положиха усилия за сделката, но Левски носи тежести от последното десетилетие

Мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков излезе с публична позиция след провалената договорка за придобиването на акциите на клуба от страна на Юнайтед Груп. Ето какво написа Сираков в уеб страницата на Левски:
 Левски с публична позиция след неуспеха на договарянията с
Левски с публична позиция след неуспеха на договарянията с " Юнайтед груп "

" За страдание някои отговорности, насъбрани през последното десетилетие, се оказаха непреодолима спънка "

" Скъпи Левскари,

След днешната вест за отдръпването на Sport Republic от договарянията за придобиване на мажоритарния пакет акции на " ПФК Левски " съм задължен да се обърна към всички вас с някои спомагателни пояснения.

По време на Общото заседание на " ПФК Левски ", споделих пред акционерите, че в случай че се случат някои неща, за които имаше огромна възможност към оня миг, клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. Всички ние, които работим за спасяването на обичания ни клуб, както и всички Вие, многочислените ни последователи се надявахме, че договорката със Sport Republic ще приключи с триумф. В същото време, всички ние знаехме, че за тежкото завещание на клуба трябват време, значими срещи и диалози.

От страна на " ПФК Левски " и от страна на Sport Republic бяха извършени значими срещи с разнообразни държавни институции, които протегнаха ръка и обявиха отговорно предпочитание за поддръжка. Лично аз се срещнах с господин Шолак, с който организирах доста градивен диалог, при който той съобщи сериозните си планове към клуба.

Обсъдихме значими елементи за развиването на " ПФК Левски ". След този диалог очакванията ми за положителния процес на договорката станаха още по-големи. Старши треньорът Станимир Стоилов организира диалог с господин Шолак, както и с представители на Sport Republic, с които също разискаха значими за тима и бъдещето неща.

За нас беше безусловно ясно, че желанията са доста съществени. Разбира се, аз не можех обществено да приказвам за нашите срещи и диалози, тъй като няколко пъти и в персонален проект, и обществено се изиска конфиденциалност от страна на Sport Republic, с цел да може умерено да се работи за завършване на договорката.

И " ПФК Левски ", и Sport Republic, и българските институции поставиха съществени старания за сполучливото завършване на договорката.

За страдание се оказва, че обичаният ни клуб носи тежести от последното десетилетие, които не могат да бъдат преодолени на този стадий. При положените големи старания от трите страни, договорката не съумя да се реализира.

Бих желал да благодаря на господин Шолак, както и на българските институции за откровеното предпочитание всичко да завърши сполучливо.

Това, в най-кратък вид, е безспорната истина за събитията и взаимоотношенията на " ПФК Левски " и Sport Republic.
 Драган Шолак: Сделката за Левски пропадна!
Драган Шолак: Сделката за Левски пропадна!

Лоша вест за " синя " България

Последните две години всички ние в клуба, както и всички Вие с обич и цялостна отдаденост се борим за спасяването на светинята ни. Аз няма да се уморя да го върша, до цялостното освобождение на Левски от неговите тежести и зависимости.

Пътят е доста тежък, само че ние сме длъжни да продължим, дружно и обединени повече отвсякога. Не ме интересува злорадството на враговете ни, нито прибързаното им потриване на ръце, тъй като по-трудният път го извървяхме, само че остава още, а ние знаем, че ще го създадем дружно и ще успеем. Доказахме, че " Левски " няма аналог и ще е безконечен. " Всяко зло за положително " е споделил мъдрият ни народ.

За следващ път приканвам цялата голяма левскарска общественост да бъде по-обединена, по този начин както единствено тя може и да поддържа безусловно обичания си " Левски ".

Ще успеем, скъпи Левскари!

Ще се оправим с многочислените трудности и ще възкресим нашата реликва " Левски "!

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

Ваш Наско Сираков ".
 Левски ще изиграе контрола със Струмска популярност преди дуела с Пирин
Левски ще изиграе контрола със Струмска популярност преди дуела с Пирин

Приятелският мач e плануван за 14 февруари от 14:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР