Мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев обвини Делян Пеевски,

...
Мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев обвини Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Цветан Василев обвини Пеевски, че дължи стотици млн. лв на КТБ

Мажоритарният притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев упрекна Делян Пеевски, че дължи близо 100 милиона лв. на банката по девет покупко-продажби. В обява на блога си избягалият в Сърбия банкер разяснява и изключителния закон на Пеевски за “спасяването “ на масата на несъстоятелността на КТБ.

Ето какво дължи Пеевски на банката, съгласно някогашния й притежател:

- “Вярвам, че господин Пеевски като държавнически мислещ човек ще даде първи образец за това и ще спомага за възобновяване в масата на несъстоятелността, а точно като заплати:

- действителната цена на “Техномаркет “;

- цената на София Прес, изплатената от ДКК на ДИПИ цена по дълг на Хедж;

- 12.5 благ евро, дължими на компанията EFV по сметка на КТБ по отношение на финансирането на Ливеро при схемата за приватизация на Булгартабак;

- 14.5 милиона евро на “СД Дивелопмънт “, откраднати посредством незаконно решение на Софийски градски съд от 2014 година по каузи, свързани с “Техноекспортстрой “

- Един милион лв., дължими от ФК “Левски “ на “Билдинг “ Рисорт посредством компанията на евентуалния създател на законовото недоносче – адв. Ал. Ангелов;

- 8 милиона лв. остатъчен дълг на “Промишлено строителство холдинг “, “Техноекспортстрой “ и “Сиболе Сървисиз “ към КТБ:

- разликата до 80 милиона лв. дълг на печатницата му към Партнер лизинг;

“Така и неизплатените отговорности на медийната му империя. Ако му би трябвало освежаване, господин Пеевски може да прибегне към следствието и прокуратурата. Те ги имат! “, написа Цветан Василев.

Основният обвинен за източването на КТБ предлага своя редакция на законопроекта, който счита за противоконституционен. Според него би трябвало да се назначат три компании, които в границите на шест месеца да оценят активите на КТБ - от фонда за гарантиране на влоговете, от необезпечените кредитори и от главния акционер. Той предлага скица, по която активите да бъдат върнати и продадени на търг, а с парите да се покрият отговорностите на компаниите - притежатели и на кредитори към банката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР