Мажоритарният собственик на Арсенал - бизнесменът Стан Кронке, планира да

...
Мажоритарният собственик на Арсенал - бизнесменът Стан Кронке, планира да
Коментари Харесай

Стан Кронке дава 600 млн. паунда за пълен контрол в "Арсенал"

Мажоритарният притежател на " Арсенал " - предприемачът Стан Кронке, възнамерява да придобие още от акциите на клуба и да наложи цялостен надзор върху него.

Американският бизнесмен е отправил оферта на стойност 600 млн. паунда към своя сътрудник сега Алишер Усманов, с цел да придобие и неговия дял от собствеността. Офертата е препоръчана на стоковата борса в Лондон днас (7 август).

Кронке посредством своята компания КСЕ, е притежател на 67% от акциите на " Арсенал ", до момента в който Усманов сега държи 30% от клуба. Всички акции на тима са на обща стойност от 1,6 милиарда паунда, осведомят британските медии.

" Желанието на КСЕ е да добие 100% от акциите на " Арсенал ". Ние оценяваме отдадеността на господин Усманов към клуба. Амбициите ни са " Арсенал " да завоюва купата в Англия, както и Шампионската лига, както и доста титли в женски и младежки шампионати. От 2011 година насам клубът влага в огромни прехвърляния, контракти на играчи, анализатори и личен състав. Очакваме тези вложения да се възвърнат ", се споделя в изказване на Кронке.

В него още се показва, че средствата за договорката не идват от заеми към банки и институции и няма да се наложи те да бъдат връщани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР