Мажоритарните собственици на Нова Броудкастинг груп трябва да кажат какви

...
Мажоритарните собственици на Нова Броудкастинг груп трябва да кажат какви
Коментари Харесай

Медийната свобода: Те ми казаха - ако не го освободиш, ще освободим теб

Мажоритарните притежатели на " Нова Броудкастинг груп " би трябвало да кажат какви са претекстовете им да ме освободят. Така Христо Христов разяснява решението да бъде освободен от поста на основен изпълнителен шеф на " Нет Инфо " АД, което беше оповестено през вчерашния ден (10 юни).
Припомняме, че напрежението в медийната група, в която влизат уеб страниците Vesti.bg, Gong.bg и Dariknews.bg, избуя след реакцията на господин Христов поради решението от поста на основен редактор на Gong.bg да бъде освободен Ники Александров. Именно по този мотив пред Actualno.com към този момент някогашният шеф на " Нет Инфо " АД разяснява, че има разлики сред неговите визии за това по какъв начин се прави цифрова медия и тези на новите притежатели на " Нова Броудкастинг Груп " - братята Кирил и Георги Домусчиеви. Спортно шоу " Гонг " стартира като опълчване на Томислав Русев и Ники Александров, до момента в който новият мажоритарен притежател на " Нова " вижда публицистиката като излагане на обстоятелства и нищо друго, разясни господин Христов пред Actualno.com и добави, че всеки нов мажоритатен притежател има своето право да наложи каквото виждане има за ръководство. А на въпрос дали Ники Александров не си потегля поради метода на отразяване на ЦСКА и " Лудогорец ", господин Христов акцентира, че публично за такова нещо не е ставало на въпрос, само че и добави, че е изцяло обикновено никой да не е безусловно неутрален що се отнася за спорта, тъй като всеки е почитател на някого или на някой тим.
Попитан дали е имало напрежение сред него и новите притежатели още преди случая с Ники Александров, той отговори, че такова е нямало, само че загатна, че налагането на избрания нов модел на ръководство в " Нова Броудкастинг груп " е можело да стане по надалеч по-добър метод.
За бъдещето на българския медиен пазар и дали не следим края на процеса на уедряване на най-големите български медии в ръцете на един кръг, който постоянно желае да остане на власт, Христо Христов сподели следното – че както всяко деяние има равно по величина и противоположно по посока противопоставяне, по този начин и на медийния пазар такова уедряване води до поява на нови медии и разнообразни отзиви. Конкретно той напомни за основаването на такава нова медия и в България, очевидно визирайки Радио " Свободна Европа ".
По тематиката за какво Комисия за защита на конкуренцията спря Петр Келнер в опита му да вземе " Нова Броудкастинг груп ", само че не сподели и дума по въпроса при офертата на братя Домусчиеви, откакто най-малко обществено наподобява, че събитията доста си наподобяват, някогашният шеф на " Нет Инфо " АД употребява думите " правна фикция ". Според него, в практиката си Комисия за защита на конкуренцията я демонстрира, като той даде образец с дело от 2014 година за политическата реклама и налаганите ограничавания на българските медии, които тогава изглеждаха по-различни от YouTube, само че не и за Комисия за защита на конкуренцията.
Дали Христо Христов ще остане акционер в " Нет Инфо " АД дружно с доведения си татко Радосвет Радев или не – научете повече във видеозаписа:
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР