Мъжкият национален отбор ще гостува на Литва утре от 16:00ч.

...
Мъжкият национален отбор ще гостува на Литва утре от 16:00ч.
Коментари Харесай

Националите браха голям срам в последния си мач в Каунас срещу Литва

Мъжкият народен тим ще гостува на Литва на следващия ден от 16:00ч. в Каунас в третата си среща от европейските квалификациите. 
Прочетете още
До момента България и Литва са се срещали три пъти, а в първата историческа сред двата тима преди тъкмо 20 години през 2003-а година националите побеждават с 3:0 с два гола на Велизар Димитров и един на Димитър Бербатов. Мачът се играе в София.

За първи път двата отбора се срещнаха в предишните квалификациите на Мондиала в Катар. 

В първия мач на 5 септември 2021-а година в София след гол на Ивайло Чочев в края националите победиха с 1:0.

На 9 октомври 2021-а в ответния мач в Каунас обаче брахме огромен позор. Литва ни победи с 3:1. Димитър Илиев изпусна дузпа в 14-та минута, Ласицкас откри в 18-та минута.

През втората част Кирил Десподов изравни в 64-та минута, само че с два гола на Черних в 82-та и 84-та минути изгубиха с 1:3 и написахме поредна срамна история за националния тим. 

Иначе в квалификациите България приключи с 8 точки на 4-то място и изпреварихме единствено Литва, която пък приключи с три точки след успеха против националите. 

Сега мачът е значим, тъй като в случай че не победим ще загубим съвсем всевъзможни шансове за класиране за Евро 2024. Националите са в черна серия от съвсем 20 години без огромен европейски футболен и в случай че не успят да стигнат до Германия ще станат тъкмо 20 години. За последно България беше на Евро 2004 в Португалия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР