Мъжкият национален отбор по баскетбол на България започна подготовка в

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол на България започна подготовка в
Коментари Харесай

Националите по баскетбол започнаха подготовка с Брандън Йънг

Мъжкият народен тим по баскетбол на България стартира подготовка в цялостен състав за идната олимпийска подготовка в Истанбул. Първото занятие на отбора ни се организира тази заран на едно от подготвителните стадиони до стадиона на Царско село в столицата.

Втората подготовка на тима за деня ще бъде тази вечер в зала „ Триадица “.

Росен Барчовски заложи на съвсем същия състав от европейската подготовка, като единствената смяна е включването на Брандън Йънг вместо Коди Милър-Макинтайър.

Ето и 12-те, на които селекционерът ще разчита за олимпийската подготовка: Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Брандън Йънг, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов, Александър Стоименов.

Националите ще упражняват в София до 10 август, когато отпътуват за Истанбул. България ще стартира присъединяване си в олимпийската подготовка на 12 август с мач против Украйна. Ден по-късно отборът ни ще срещне Турция, а на 15 август е и дуелът с Исландия.

Първите два тима от групата се класират за полуфиналите, където ще се изправят против заелите челните две места в другата група, в която са Нидерландия, Хърватия, Белгия и Швеция. Само спечелилият в шампионата ще се класира за главния стадий на олимпийските квалификации.

Междувременно отборът ни научи евентуалните си противници в квалификациите за Евробаскет 2025. На база на ранглистата на ФИБА тимът ни попадна в шеста от общо осем урни. Съгласно регламента, всички 32 тима ще бъдат разграничени в осем групи по четири, а националите ни ще бъдат дружно с тимове от урни 2, 3 и 7. В останалите групи ще бъдат отборите от урни 1, 4, 5 и 8.

Ето и разпределението по урни:

Урна 1: Испания, Франция, Сърбия, Словения
Урна 2: Литва, Гърция, Италия, Германия
Урна 3: Чехия, Полша, Турция, Черна гора
Урна 4: Финландия, Хърватия, Украйна, Латвия
Урна 5: Белгия, Грузия, Израел, Босна и Херцеговина
Урна 6: Унгария, Естония, Нидерландия, България
Урна 7: Англия, Исландия, Швеция, Северна Македония
Урна 8: Португалия, Дания, Словакия, Кипър

В квалификациите за Европейското състезание още веднъж ще се играе на разменено посещение всеки против всеки, като мачовете ще са в три прозореца – 19-27 февруари, 2024; 18-26 ноември, 2024 и 17-25 февруари, 2025 година Напред не престават първите три тима от всяка група, като се изключи тези, в които са домакините Кипър, Финландия, Полша и Латвия. Те имат обезпечено място по право, тъй че с изключение на тях, от групите им ще се класират по още по два тима.

Жребият ще бъде изтеглен на 8 август.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР