Мъжкият национален Отбор на надеждата“ завърши на шесто място на

...
Мъжкият национален Отбор на надеждата“ завърши на шесто място на
Коментари Харесай

Българският „Отбор на надеждата“ завърши на шесто място на Световното първенство за бездомни хора

 Efbet2023 Horizontal
Мъжкият народен „ Отбор на вярата “ приключи на шесто място на Световното състезание по футбол за бездомни хора в Сакраменто, Съединени американски щати. Това е най-хубавото класиране на българския отбор от деветте му участия в обществения Мондиал досега. Националите имаха късмет да се придвижат с една позиция по-напред и да заемат петото място, само че изгубиха злополучно с 3:4 финалния си мач в шампионата от мощния състав на Коста Рика. И двата тима бяха много изтощени и повлияни от рекордните за Калифорния през тази година температури от 42 градуса по Целзий.

И двата финални дуела на Homeless World Cup бяха сред тимовете на Мексико и Чили. Трофеят при мъжете беше извоюван от чилийците, които надиграха противника си с 5:3. Трети остана съставът на Бразилия, който победи Португалия със 7:5. При дамите Мексико завоюва против Чили с 2:0, а трети останаха румънките.

„ Отбор на вярата “ записа 7 победи и 5 загуби при присъединяване си на международното състезание. Крайното класиране на националите в надпреварата наподобява заслужено, имайки поради че бяха надиграни от 4 от петте състава преди тях в класирането – Чили, Мексико, Бразилия и Коста Рика.

Петият им крах беше против домакина Съединени американски щати в първата групова фаза на шампионата. Същевременно българите победиха съставите на Република Корея, Италия, Пакистан, Индонезия, Унгария, Финландия и Литва.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР