Мъжкият национален отбор на България по баскетбол ще се изправи

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол ще се изправи
Коментари Харесай

България излиза в търсене на първа победа на Евробаскет 2022

Мъжкият народен тим на България по баскетбол ще се изправи против домакините от Грузия довечера от 20:00 часа българско време в четвъртия си мач от груповата фаза на ЕвроБаскет 2022. Двубоят, който е наложителен за печелене от страна на “лъвовете ”, ще се организира пред цялостните трибуни на зала “Тбилиси Арена ” в грузинската столица. 

След края на първите три кръга момчетата на Росен Барчовски заемат последната шеста позиция в своята група “А ” с три загуби и без нито една победа. Грузия пък заема петото място с баланс от 1-2, като с възможен триумф през днешния ден “кръстоносците ” дефинитивно ще отстраняват България от борбата за място в топ 4. 
 
Както е известно, българският тим стартира шампионата с две следващи загуби от любимците в групата Испания и Турция, а по-късно - преди два дни, позволи проваляне и от Черна гора с 81:91. “Лъвовете ” се показаха мощно против своя противник, откакто завоюваха първото полувреме и даже разполагаха с нежна преднина при 75:73 в своя изгода, само че в последна сметка силите им още веднъж привършиха във финалните фрагменти от мача и черногорците съумяха да нанесат серия, посредством която да реализират скъпия триумф и да притиснат българите до стената. 

За страдание, във въпросния мач трикольорите изгубиха един от най-важните си баскетболисти - Станимир Маринов, който получи разтежение в дясното бедро през първото полувреме, което го принуди да догледа мача от аварийна пейка. Травмата му обаче не е чак толкоз сериозна и Маринов е под въпрос за дуела довечера. Преди мача националите ни ще имат подготовка в залата по обяд. 

Критиките към представянето на Дий Бост към този момент добиват съществени размери, изключително след разочароващото му показване в дуела против Черна гора. Александър Везенков означи дежурните си 26 точки в шампионата, само че натурализираният американец още веднъж изигра слаб мач, като в последна сметка приключи дуела с черногорците със единствено 1 точка при 0/7 пукотевица от тройката и без нито един опитан изстрел за две точки. В отбранителен проект гардът също има тресчици за дялане, а през днешния ден против него ще се изправят двама от най-бързоногите играчи по периметъра от грузинския тим - Тад МакФадън и Рати Андроникашвили. 

“Тбилиси Арена ” бе в възторг преди два дни, откакто домакините сътвориха сензация против тима на Турция, побеждавайки го с 88:83 след две продължения в героичен двубой. Дори и без Торнике Шенгелия и Гога Битадзе грузинците демонстрираха сърце и темперамент, като във въпросния дуел бяха поведени от дабъл-дабъл на крилото на Милуоки Бъкс Сандро Мамукелашвили, който приключи с 20 точки и 12 битки. Тад МакФадън и Рати Андроникашвили се разписаха с по 17 и 15 точки надлежно, ветеранът Гиорги Шермандини също вкара 15, а Дуда Санадзе се регистрира с 13 точки.

Именно името на Санадзе бе забъркано в голям скандал в дуела, след края на който стана ясно, че той, Шенгелия, Битадзе и двама служители на реда са подгонили и били съперниковия състезател Фуркан Коркмаз и неговия физиотерапевт в коридорите по пътя към съблекалните. Вчера от турския лагер желаеха да бъдат наложени тежки наказания на грузинците от страна на ФИБА, до момента в който самият Санадзе съобщи, че до физически контакт не се е стигало и историята, показана от Коркмаз и компания, е мощно пресилена. 
     
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР