Мъжкият финал в тласкането на гюле на Световното първенство по

...
Мъжкият финал в тласкането на гюле на Световното първенство по
Коментари Харесай

Джо Ковач: Това определено беше финал за историята

Мъжкият край в тласкането на гюле на Световното състезание по лека атлетика в Доха беше един от гвоздеите на деветия ден на планетарния конгрес. В най-силното съревнование в историята американецът Джо Ковач завоюва с 22.91 метра в последния си опит, втори приключи олимпийският първенец от Рио де Жанейро и негов съотечественик Райън Краузър с 22.90 метра също в финален опит, а със същия резултат, само че от първи опит, трети остана международният първенец от Лондон 2017 Томас Уолш (Нова Зеландия).

The greatest shot put competition in history!

@JoeKovacsUSA 22.91m
@RCrouserThrows 22.90m
@TomWalshSP 22.90m #WorldAthleticsChamps pic.twitter.com/ZZNWbzdmuc
— IAAF (@iaaforg) October 5, 2019 “Идвайки на това съревнование, се надявах на персонален връх. След това видях Райън да тласка надалеч, другите също. Просто не мога да бъда по-щастлив от златния орден. Това несъмнено е край, който направи история “, сподели първенецът Ковач, който преди шестия си опит се движеше четвърти в класирането.
 Джо Ковач е международен първенец в най-силното съревнование в историята на гюле @@@

“Беше необикновено съревнование с доста фойерверки в шести опит. Никога не съм виждал това и да тласна 22.90 метра в финален опит беше необикновено за мен”, показа сребърният медалист Краузър.

 Джо Ковач е международен първенец в най-силното съревнование в историята на гюле @@@

“Не съм сърдит, доста съм благополучен от своите опити. Не считам, че бяха съвършени, само че си заслужаваха. Все още не мога да допускам “, сподели бронзовият медалист Том Уолш, който беше лидер преди последните опити в надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР