Мъжете, които са отказали консумацията на месо, са по-застрашени от

...
Мъжете, които са отказали консумацията на месо, са по-застрашени от
Коментари Харесай

Мъжете, които не ядат месо, ще оплешивеят по-бързо

Мъжете, които са отказали потреблението на месо, са по-застрашени от ранна загуба на коса, демонстрира ново изследване във Англия, представени от вестник Дейли експрес.

Според проучванията отводът на пилешко, свинско и телешко месо води до дефицит на желязо в организма, а когато тази липса стане сериозна, първо се отразява на косата, която стартира да пада повече от нормално.

За мъжете вегани и вегетарианци това значи, че могат да оплешивеят по-рано от нормално.

През последните години вегетарианският и вегански режим са набрали огромна известност, регистрират още английските специалисти. Мнозина са загърбили месото и животинските артикули, следвайки образеца на звездите в Холивуд, други са го създали от здравословни съображения, а трети – от угриженост към животните.

 Веган

Лишаването от месо, мляко и яйца обаче ще има последици за организма, тъй като тези храни са най-богатите източници на желязо, а минералът е значим детайл за космения напредък.

Почти няма човек, който да е отказал месото и да не страда от липса на желязо, споделя лекар Хилари Джоунс, общопрактикуващ доктор във Англия.

Вярно е, че може да си набавите желязо и от растителни източници като спанак, фасул и сушени плодове, само че от тях минералът се усвоявал доста по-бавно, в сравнение с от месото, споделя още лекарката.

В изследването се споделя още, че с изключение на здравословен, отводът от месо има и психичен резултат, като 40% веганите сред 35 и 40 години са показали признаци на меланхолия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР