Мъжете и жените си приличат и се различават по много

...
Мъжете и жените си приличат и се различават по много
Коментари Харесай

8 разлики между женския и мъжкия мозък

Мъжете и дамите си наподобяват и се разграничават по доста неща. Научни проучвания и върху двата пола са потвърдили неведнъж тези изказвания. И като си приказваме за разлики, знаете ли, че във функционалностите на мозъка на мъжа и на дамата има доста и основни разлики. Звучи необичайно, само че учените са открили, че в действителност е по този начин, и с цел да ви го потвърдим, ще ви срещнем с 8 от тях.

1. Мозъкът ни се състои от ляво и от дясно полукълбо. След извършено проучване е потвърдено, че дамите употребяват и двете полукълба, до момента в който мъжете употребяват главно лявото полукълбо на мозъка си.
Всичко, което виждаме в този момент, е комбинация от последните 15 секунди от живота ни (ВИДЕО)
Очите ни са непрекъснато атакувани от голямо количество образна информация – милиони форми, цветове, безредни придвижвания в близост поп...
Прочети повече
2. Доказано е, че мъжете имат с 11% по-голям мозък от дамите. И това не се дължи на обстоятелството, че са по-умни или по-интелигентни, а това, че техните тела и органи са по-големи.

3. Разлики има и в степента на визуализация. Жените имат способността по-лесно да разпознават обекти, до момента в който мъжете по-добре наблюдават тяхното придвижване.

4. Мъжете имат по-добра съгласуваност сред ръцете и очите. Това се дължи на по-добрата връзка сред предната и задната част на мозъка.

5. Разлики има и във взаимоотношенията и страстите. Мъжете са по-раздразнителни, заради съществуването на повече тестостерон в тялото. В женското тяло преобладават естрогена и окситоцина, които се считат за хормони на щастието, което прави дамите по-емоционални.
Спомените се съхраняват във връзките сред мозъчните кафези
Всички устройства за предпазване наизуст - от вашия мозък до оперативната памет на вашия компютър, съхраняват информацията, като промен...
Прочети повече
6. Паметта, знанието и съпричастността у дамите се дължи на обстоятелството, че те имат повече сиво вещество в хипоталамуса, за разлика от мъжете.  Това прави дамите и по-разбрани.

7. Мъжете могат да правят единствено по едно нещо, в даден миг, до момента в който дамите се нагърбват и съумяват да да свършат по едно и също време доста повече неща.

8. Още едно научно проучване е потвърдило, че дамите могат да схващат и да четат по-добре. Това им качество прави усещанията им по-бързи и им дава предимство пред мъжете при решаването на разнообразни проби и задания.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР