Мъжете често уж се шегуват, че с началото на семейния

...
Мъжете често уж се шегуват, че с началото на семейния
Коментари Харесай

Как да не се превърнете в побесняла домакиня

Мъжете постоянно сякаш се майтапят, че с началото на фамилния живот с доста дами се случват забележителни промени. Къде изчезват тези нежни създания, с които било по този начин прелестно да се разхождат под лунната светлина?

И фактически, без значение дали е звучал Менделсон или те, взаимното общуване носи след себе си редица корекции на действителността. Проблемите, като предписание, се натрупват и сантименталната приказност рано или късно отстъпва мястото на сивите дни. Многото задания и непрекъснатата битка с компликациите трансформират някои в изтерзани лелки в очите на околните им. За да не се разбие любовната лодка в битовизма, е доста значимо да съхраните персоналното си пространство и да намирате време за себе си.

Понапълнели дами без грим по бикини и с разгърден халат са героини от вицовете, само че от време на време се срещат и в действителния живот. Свадливи домакини с ролки на главата и точилка в ръката, които непрекъснато крещят на мъжа и децата – това е обликът, от който всички извънредно се боим. А и на млади години доста от нас не подозират по какъв начин годините биха могли да ги трансформират. Психолозите обаче са наясно по какъв начин да не допуснете това. Ето няколко съвета:

Не се отхвърляйте от кариерата си

Не подценявайте опцията и способността да заработвате независимо. И тук въпросът не е единствено в парите. Самооценката на човек, който може да се обезпечи, пораства освен в неговите очи, само че и в тези на колегата. Пълната взаимозависимост от „ другата половинка “ води към загуба на значителност и непрекъснато неспокойствие. Отсъствието на работа се отразява във всички сфери на живота, може даже да не забележите по какъв начин стартирате да живеете с злословия, скандални шоу стратегии и напълно забравяте за каквото и да било развиване. За да не се превърнете в скучна и даже зла стопанка е доста значимо с изключение на нормалните отговорности да имате и работа, която ви носи приходи и се отразява положително на психологичното ви положение.

Не забравяйте за заниманията си

Тези, които приказват за неналичието на време, просто не могат да го ръководят. Винаги може да отделите няколко часа на обичаното занятие вместо да гледате телевизия или да лъскате кухнята. Ако тенджерите и тиганите са изместили другите ви увлечения – време е да биете паника.

Обичали сте да рисувате, шиете или да се занимавате с някакъв спорт? Защо сте се отказали от занимание, което ви е предписание щастлива? Тези, които си имат сходен отдушник, доста по-малко са подложени на стрес и отчаяние, защото то оказва помощ да намалите напрежението, да се отпуснете и да изпитвате положителни страсти.

Разпределете отговорностите

Не е изключено при започване на фамилния ви живот да сте глезили мъжа си с френски предписания, вечери със свещи и взаимна вана с пяна. Да, влюбените дами са способни да излязат отвън кожата си, с цел да покажат какъв брой мощно им е провървяло с техния фаворит. Но романтиката отстъпва на десети проект, в случай че сте се нагърбили с всичко и носите на раменете си цялото домакинство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР