Мъже с български семейства няма да бъдат пуснати да излязат

...
Мъже с български семейства няма да бъдат пуснати да излязат
Коментари Харесай

Консулът ни в Одеса: Мъже с български семейства няма да бъдат пуснати да излязат от Украйна

Мъже с български фамилии няма да бъдат пуснати да излязат от Украйна. Става въпрос за мъже в дейна възраст, които не са единствено български жители - да вземем за пример, в случай че украинец е женен за българка.

Това заяви консулът ни в Одеса Светослав Иванов.

Забраната да се напуща Украйна за такива мъже е оповестеният боен закон. Според него, има готовност поради съветската офанзива против суверенна територия на Украйна.

120 души, които са свързани с България, са поискали незабавна евакуация от Украйна. Става въпрос за българи. 4000 са общо молбите за евакуация, за които към този момент заяви президентът Румен Радев.

Иначе Светослав Иванов изясни пред Българска национална телевизия, че на следващия ден, 25 февруари, потегля първа група от българи, които са поискали евакуация. От думите му стана ясно, че очевидно не приказваме само за хора единствено с българско поданство, само че и хора, които имат в фамилията си членове с българско поданство.

В 13:00 часа на 25 февруари, от постройката на Генералното ни консулство в Одеса потегля рейс с 60 места. Тече организация за втора група, която да тръгне в събота, 26 февруари, тъй като непрекъснато има позвънявания в консулството с искане за евакуация. За момента обстановката в Одеса е по-спокойна, сподели още Иванов. Факт е обаче, че доста хора пробват да изоставен Украйна по всевъзможен метод.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР