Мъже над 60 г. с основно образование гласуват най-бавно с

...
Мъже над 60 г. с основно образование гласуват най-бавно с
Коментари Харесай

Експеримент на ЦИК: Мъжете над 60 години с основно образование гласуват най-бавно с машина

Мъже над 60 година с главно обучение гласоподават най-бавно с машина. Това демонстрира опитът на Централната изборна комисия, който се организира в неделя в село Доброславци.

В пробното гласоподаване са взели участие общо 97 души, с трима по-малко от авансово плануваните 100 души. От тях 41 са били мъже, а 53 - дами. От всички взели участие в опита към 26% към този момент един път са дали своят вот с машина на предходните парламентарни избори на 4 април. Този % приближава процентът на гласувалите с машина на 4 април в страната, изясни зам.-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов.

По възрастови групи опитът е посочил следните данни. При най-младите гласоподаватели на възраст сред 18 и 29 години времето за гласоподаване с машина от предаване на смарт картата до връщането ѝ е 67 секунди. 49 секунди лишава гласуването при идната група гласоподаватели - на възраст сред 30 и 39 година При хората на възраст сред 40 и 49 година машинното гласоподаване трае 72 секунди, а при тези на възраст 50 - 59 година - 80 секунди. При хората на възраст над 60 години гласуването с машина лишава приблизително 96 секунди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР