Мъжът, на име Николай, е бил преследвал в гонка на

...
Мъжът, на име Николай, е бил преследвал в гонка на
Коментари Харесай

Заподозрян за атентата в Крокус успя да избяга от спецслужбите при преследване

Мъжът, на име Николай, е бил преследвал в гонка на 9 април към 22:00 часа вечерта в Чеховския регион на Подмосковието, а видео, публикувано от " База ", демонстрира, че по петите му са били две коли с сътрудници.

Преследваният обаче скочил изненадващо от автомобила в придвижване и избягал в гората. Твърди се, че в колата той не е бил самичък. По думите на очевидци при преследването е имало престрелка.

Спецслужбите, полицията, Националната армия в региона са вдигнати под паника и го търсят, въведен е проект " Сирена ", а в издирвателната интервенция вземат участие екипи и на Федералната работа за сигурност.

До момента беглецът не е открит.

Предполага се, че мъжът, роден през 1976 година, се е скрил в гората от преследвачите от ФСБ - в региона на село Мещерское в Чеховски регион. Заподозренията евентуално е въоръжен.

Извършен е спомагателен инструктаж на военните елементи в региона, с цел да бъдат с нараснала зоркост.

До момента за терористичната офанзива в " Крокус сити хол " на 22 март, при която починаха минимум 144 души, са арестувани 11 мъже, включително четирима хипотетични причинители на атентата. На 4 април ФСБ заяви, че е задържала в Москва, Екатеринбург и Омск трима души, обвинени в помагачество на терористите.

Междувременно първият от тримата задържани атентатори, Диловар Исломов, апелира задържането си, само че съдът постанови, че е законно задържан, заяви " Известия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР