Мъжът, който вчера в продължение на няколко часа държа заложници

...
Мъжът, който вчера в продължение на няколко часа държа заложници
Коментари Харесай

Обявиха виновника за заложническата драма в Бейрут за герой

" Мъжът, който през вчерашния ден в продължение на няколко часа държа заложници в банков клон в Бейрут, бе разгласен за воин от доста ливанци ", съобщи Би Би Си.

Днес стотици души се събраха пред постройката на съда, където магистратите започнаха да разискват въпроса дали да издигнат обвинявания на Басам аш Шейх Хусейн. Хората скандираха " Ти си нашият воин ", и " Долу банките! ", добави английската медийна корпорация

Четиридесет и две годишният гражданин на Бейрут през вчерашния ден влезе въоръжен в банка и държа няколко души заложници. Той изиска да изтегли пари от влога си в щатски долари, с цел да заплати разноски по лекуване на своя татко. Басам аш Шейх Хусей освободи хората след шестчасова драма и се съобщи на полицията.

Съпругата му и негов на брат опазиха дейностите на своя родственик. " Парите са си негови и той има цялостното право да прави с тях каквото си желае ", споделиха те пред Би Би Си.

В края на 2019 година ливанските банки, изпитващи дефицит на парични средства, вкараха строги ограничавания за изтегляне на средства в задгранична валута. Днес страната страда от най-тежката икономическа рецесия в актуалната си история, като три четвърти от популацията е изпаднало в беднотия, а цената на ливанската лира по отношение на щатския $ спадна с над 90 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР