Мъжът, който вчера атакува с нож петима души в центъра

...
Мъжът, който вчера атакува с нож петима души в центъра
Коментари Харесай

Нападателят от Париж е с чеченски произход

Мъжът, който през вчерашния ден нападна с нож петима души в центъра на Париж и умъртви един от тях, преди да бъде убит от полицията е роден в Чечения, само че има френско поданство, сподели френски източник, поискал да остане неизвестен, оповестиха " Франс прес " и " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция. Той е роден през 1997 година в Чечения, родителите му са арестувани и са под стража, заяви правосъден източник.

Според очевидци на снощното нахлуване мъжът е извикал " Аллах е популярен! ", преди да бъде погубен от полицията. Двама от потърпевшите четирима души с в тежко положение в болница. Става въпрос за жена на 54 години и мъж на 34 години. Загиналият е тридесетгодишен.

Отговорност за нападението пое групировката " Ислямска страна ".

Престъпникът е бил разпознат по пръстови отпечатъци, тъй като не е носел персонални документи, заяви радио Европа-1, базирайки се на полицията. Атаката бе осъществена през вчерашния ден вечерта към 21,30 локално време на улица Монсини, Втори регион, близо до Парижката опера и влиятелните квартали към площад Вандом.

Френският министър председател Едуар Филип сподели, че полицията е демонстрирала забележителни умения при елиминирането на причинителя на нападението в Париж. " Само за девет минути след първото позвъняване нападателят бе обезвреден ", написа Филип в Туитър.

" Нашите полицейски сили още един път демонстрираха своите забележителни знания и дарба за интервенция. Франция е безусловно решена да не отстъпи по никакъв метод пред заканите, които нападателите се надяват да ни наложат ", добави той.

Малко след офанзивата френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция няма да отстъпи пред враговете на свободата и също похвали дейностите на силите на реда, напомня Франс прес.

Парижкият прокурор Франсоа Моленс заяви, че следствието на нападението е предадено на антитерористичното звено към парижката прокуратура. Разследването се води за ликвидиране и опит за ликвидиране по терористични подбуди.

Нападението стана в миг, в който Франция продължава да живее под непрекъсната терористична опасност. Последната терористична офанзива бе от 23 март в Каркасон и Треб в Южна Франция. Със починалите тогава броят на жертвите на терористични офанзиви в страната от 2015 година стигна 245 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР