Мъжът, който бе нападнат от подивяла ромска тайфа в айтоското

...
Мъжът, който бе нападнат от подивяла ромска тайфа в айтоското
Коментари Харесай

Вижте защо ромите в Мъглен пребиха българин с брадви

Мъжът, който бе атакуван от подивяла ромска банда в айтоското село Мъглен, е 25-годишният бургазлия Илиян Мавров. Той се опитал да избави собствен служащ. Това е повода за визитата му в селото.

Илиян Мавров работил в кравефермата на приятелката си в Болярово. За животните им дълго време се грижел млад мъж на име Николай, ром от Мъглен. Момчето било доста работливо, само че плахо и извънредно наплашено, тъй като очевидно години наред е измъчвано.

Преди време въпросният Николай си имал алъш-вериш с един от задържаните за днешния екшън - Райчо Джамбазина.

Според неофициална информация предходната година Райчо го отвлякъл от Болярово, натикал в багажника на колата си и закарал в Мъглен. Държал се с него като с крепостен селяндур - подхвърлял му по 20 лв. на седмица и го карал да работи по 12 часа.

Смятал го за лична движимост и желал пари от новия му шеф. Николай липсващ мистериозно от Болярово предходната седмица.

Рано тази заран Илиян и приятелката му към този момент били мощно обезпокоени. Тъй като добре познавали проблемите му, решили да отидат на място и да ревизират къде се губи служащият им. Докато открият дома на Николай обаче мълвата, че външни хора го търсят, бързо се е разнесла из айтоското село и Илиян попаднал в клопка.

Той бил пресрещнат от тайфа свирепи роми, въоръжени с бухалки, тръби и брадви. Тук показанията на забърканите страни се разминават. Според Илиян - той непосредствено бил атакуван, налаган и пребит.

Качил се в колата и избягал от мястото, а приятелката му присъединила телефона да снима, нещо, което очевидно е изплашило нарушителите. Ромите-биячи обаче настояват, че Илиян се появил в селото и търсил Николай. Искал му 600 лв., които получил предплатено като заплата и липсващ. Ромите защитили своя другар от работодателя му.

Цялата полиция в Айтос и криминалисти от Бургас са вдигнати на крайник, с цел да завършат в къси периоди досъдебното произвеждане.

Има и наблюдаващ прокурор от районна прокуратура Айтос, който до часове би трябвало да реши дали ще желае удължаването на мярката за неотклонение на нападателните роми. Все отново Министерство на вътрешните работи излезе с публична позиция.

В същото време Илиян е в Неврохирургията на УМБАЛ Бургас. Той не може да се изправи от леглото. Наел си е юрист, който ще го съставлява и се надява ромите да получат заслужено наказване, а не да се разминат сред капките, оповестява Флагман.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР