Мъж се преоблече като жена и победи в шахматен турнир,

...
Мъж се преоблече като жена и победи в шахматен турнир,
Коментари Харесай

За пари! Мъж се преоблече като жена и победи в шахматен турнир 

Мъж се преоблече като жена и победи в шахматен шампионат, заяви BBC.

25-годишният Стенли Омонди поставил бурка и тъмни очила, с цел да се записва в открития шампионат ма Кения по шахмат за дами като Милисент Авур. Дръзкият ход и най-много успеха над именити състезатели предиздвикали уредниците да заподозрят измамата.

„ Първоначално нямахме никакви съмнения, тъй като носенето на хиджаб е обикновено “, посочи президентът на Шахматната федерация на Кения Бернард Ванджала. „ Но около това забелязахме, че той печели против доста мощни играчи… и ще е малко евентуално нов човек, който в никакъв случай не е играл на шампионат, да излезе по-силен от тях “, добави Ванджала.

Подозренията се ускоряват от това, че „ състезателката “ носи „ по-скоро мъжки, в сравнение с женски обувки “.

Въпреки запасите, уредниците разрешили на Омонди да продължи да се състезава, обезпокоени, че ще ги набедят в назадничавост към религиозното облекло. Така те го дисквалифицират едвам в четвъртия кръг. След спечелването на изключително мощен мач, уредниците го извикали и подложили на разпит.

„ Той призна, че в действителност е мъж. Извини се и сподели, че съжалява за случилото се. Каза, че имал финасови усложнения, които е считал частично да преодолее със спечелването на шампионата “, сподели още Ванджала.

Откритото състезание на Кения е годишно съревнование, провеждащо се в столицата Найроби. В тазгодишното издание, извършено предходната седмица, присъединяване взеха над 400 играчи от 22 страни. Деветдесет и девет бяха регистрирани в категорията за дами, чиято победителка ще вземе над 3 000 $.

Дисциплинарно наказване

Омонди в прочут шахматист, само че възможностите му са били по-големи в женския шампионат поради по-високите критерии на мъжкия дял. Случаят е казус в историята на шампионата, койо до момента е разкривал измами единствено с възрастта. Той е отправен до дисциплинарната комисия, която ще се произнесе в идващите дни.

„ Случаят е рисков, като глобата може да докара до възбрана за присъединяване. Изключвам доживотна възбрана, само че може да му бъде неразрешено да взе участие в шахматен шампионат за няколко години “, изясни Ванджала.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР