Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас,

...
Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас,
Коментари Харесай

Мъж нанесе щети за милиони в музей в САЩ

Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас, и нанесе вреди за повече от 5 милиона $ като разруши и три древногръцки експоната преди да бъде задържан, заяви полицията, представена от Асошиейтед прес.

21-годишният Брайън Хернандес е упрекнат в преднамерено нанасяне на вреди в изключително огромни размери, което се санкционира с присъда от пет години до пожизнен затвор. Хернандес беше арестуван под стража и може да бъде освободен под гаранция от 100 000 $.

Според полицията нападателят е употребявал железен стол, с цел да проникне в музея към 22 ч. в сряда и се развилнял. Младият мъж разрушил витрина и счупил гръцка амфора от 6 в. Пр. Хр. и гръцко гърне от 450 година прочие н.е. Полицията заяви, че единствено тези два експоната са били на стойност към 5 милиона $.

Съсипани са купа от 6 в. Пр. Хр., оценена на 100 000 $, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на към 10 000 $. Охраната се втурнала да залови Хернандес, който не е бил въоръжен, сподели полицията. Засега не е ясно какво го е предизвикало.

Нападението беше осъществено три дни, откакто мъж, превдварително решен като стара жена, хвърли парче торта против стъклото, предпазващо картината „ Мона Лиза “ на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. Нападението изцапа бронираното стъкло, само че не засегна шедьовъра на Леонардо.

Института за проучване на войната (ISW), базирайки се на открити източници съобщи, че съветските сили са постигнали постепенни триумфи северно от Славянск, само че евентуално към момента не са съумели да открият надзор над пътя към Славянск и се пробват да напреднат към Лисичанск от юг и запад, с цел да избегнат нуждата да форсират река Северски Донец от Северодонецк, само че към този момент имат лимитирани триумфи.

Руските войски в същото време реализират постепенни триумфи северно от Авдийвка.
Руските военни още веднъж са обстрелвали Святогорската лавра в Донецка област. При нападението от 30 май са починали трима монаси. Това оповестиха от Донецката епархия на Украинската православна черква.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР