Мъж преби и наръга с нож жена си. Случаят е

...
Мъж преби и наръга с нож жена си. Случаят е
Коментари Харесай

Мъж преби и наръга с нож жена си

Мъж преби и наръга с нож жена си. Случаят е от 28 октомври в Поморие. Вечерта бил получен сигнал в полицията от 50-годишната жертва, че мъжът й нанесъл побой и я пробол с нож в дясната ръка.

Насилникът е 60-годишен от Сливен. Той постоянно злоупотребявал с алкохол и я биел, само че тя не подавала тъжби против него, споделя дамата, написа Българска национална телевизия.

Жертвите на домашно принуждение ще могат да подават сигнали 24 часа в денонощието посредством мобилно приложение. В взаимозависимост от наличието известията ще бъдат пренасочвани към Министерство на вътрешните работи, адвокатските колегии или друга институция.Това заяви заместник-министърът на правосъдието Георги Николов

Мобилното приложение ще бъде готово през ноември 2023 година

Намалява броят на записаните сигнали за домашно принуждение. По данни на Агенцията за обществено подкрепяне през първото шестмесечие на 2022 година те са били 399, а за същия интервал на тази година – 363.

Въпреки по-малкия брой регистрирани случаи обаче, в общественото пространство се основава чувство за увеличението им. Според специалистите от Министерството на труда и обществената политика измежду аргументите за това са ясният политически знак за неприемане на такива прояви, подсилен от социална непоносимост, което окуражи жертвите да приказват, както и излизането нескрито на остарели случаи.

Проблемът с ранните бракове

От Министерството на образованието и науката показаха, че в учебните заведения се работи интензивно по въпроса, в това число с родителите. Организират се и разнообразни акции за предварителна защита на ранните бракове.

„ Борбата е за всяко едно дете “

Психолозите и педагогическите съветници в учебните заведения също работят по тези въпроси. За тази образователна година техният брой е повишен със 110.

Екипите на районните координатори за отбрана и за предварителна защита на домашно принуждение към регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са разширени.

Още вести четете в категория България.

 

Свързани изявления

Атанас Генов: “Демократична България ” се оказа “големият губещ ”

30.10.23 11:22 0

  " След изборите виждам, че за жалост, “Демократична България ” се оказа “големият губещ ”, знам че е факсимиле ". Това разяснява политическият...

Израел удари над 600 цели за ден (СНИМКИ)

30.10.23 10:58 0

Израел удари над 600 цели в Газа за последните 24 часа, заяви израелската войска. Това е една от най-тежките бомбардировки...

Осем общински изборни комисии предали протоколите

30.10.23 10:56 0

Осем общински изборни комисии предали протоколите. Те ще бъдат подложени на повторна обработка в ЦИК. Председателят на комисията Камелия Нейкова...

Покажи още

На живо от Народното събрание

74
На прага на зимата, страхувате ли се, че обстановката към Лукойл ще увеличи цените на горивата, а от там и цените на стоките?
Да, тормозя се, че зимата ще бъде трудна57 Не, това са единствено спекулации, с цел да се отвлече вниманието от изборите14 Казусът Лукойл не ме засяга3
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР