Мъж почина след отказ за прием в болница. Той е

...
Мъж почина след отказ за прием в болница. Той е
Коментари Харесай

Мъж почина след отказ да бъде приет в болница

Мъж умря след отвод за банкет в болница. Той е бил с пневмония, само че с негативен тест за COVID-19. Състоянието му било сериозно, само че място за него не се намерило. За случая описаха околните му в обществените мрежи. В началото на септември брачният партньор на Илона е диагностицират с двустранна пневмония. Състоянието му се утежнява и фамилията отива до болница “Света Анна”.

„ Направихме тест за COVID-19, излезе негативен, докторът го погледна и сподели – „ Не мога да го взема, всичко е в COVID-19 ", лекувайте го по-добре вкъщи”, споделя Илона Александрова пред Нова телевизия.

Следват рецесии и постоянно кряскане на кола за спешна помощ. „ Дойде едно младо момче, прегледа го и споделя „ Къде да те закарам?” Звънна на места. Тръгваме за 5-та градска, ще го вземат”.

Лекарите съумяват да го стабилизират. „ След 26 дни, отивам в болничното заведение и ми споделя докторката – „ би трябвало да го изпишем, нямам по каква клинична пътека да го държим”, споделя Илона.

Назначават домашно лекуване и кислородотерапия. Мъжът обаче се утежнява. Най-често вечер, когато сатурацията му пада. „ Превърнах се в медицински служащ, слага орбазон, когато имаше потребност да диша”.

Два месеца и половина след началото на заболяването, нещата стават критичини. Илона още веднъж вика кола за спешна помощ. „ Докторът сподели: „ Човекът е в сериозно положение. Взимам го и ще го карам от болница на болница, в случай че не го вземат ще го върна”. Казвам - " Добре ".

Мъжът се озовава в „ Александровска “. От там увреили фамилията, че чакат да бъде прехвълен в друга болница. Около среднощ дамата получава позвъняване, че мъжът е докаран с кола за спешна помощ пред дома им и трява да си го приберат. „ Линейкаджията отвори необятно вратите, самичък, мъжа ми трепери, плаче вътре в колата за спешна помощ – „ Моля помогнете. Не мога да вдишвам. Помощ “ „ Отиваме със сина ми пред вратата на колата за спешна помощ, само че лекарката не желае да отвори врата на колата за спешна помощ. Дръпнахме по-силно. Тя подвигна телефона и се обади на полицията”, споделя Илона.

Когато полицията идва, лекарката влиза в дома и преглежда мъжа. На място идва втори екип на Спешна помощ. Въпреки напъните им, мъжът умира. По случая е формирана инспекция на прокурата, за това и към този миг от Здравното министерство се въздържат от коментар. От Спешна помощ в София не дадоха отговор през днешния ден на въпросите, само че дадоха обещание спомагателна информация на умишлен брифинг във вторник.

„ Искам правдивост и няма да се спра. Детето има въпроси, написало е писмо до министъра на опазването на здравето, желае да знае за какво е сираче на Коледа”, декларира брачната половинка му Илона.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР