Мъж от София твърди, че е измамен от автосервиз. Дал

...
Мъж от София твърди, че е измамен от автосервиз. Дал
Коментари Харесай

Мъж бил измамен от автосервиз , дал близо 18 хиляди лева за броня и фар

Мъж от София твърди, че е излъган от автосервиз. Дал близо 18 хиляди лв. за ризница и фар. На два пъти колата му била изоставяна, а сервизът просто липсващ. Потърпевшият бил и заплашван, че ще възпламенят автомобила. По време на следствието притежателят на автосервиза предлага да върне парите на излъгания мъж.

Петър Вълков си купува дълго избирания нов автомобил. Малко по-късно обаче претърпява лека злополука. Колата е в придвижване, само че има потребност от ремонт. Затова се обръща към майстори, на които към този момент е разчитал. Дълги години били приближен сервиз към неговата застрахователна компания. 

" По този метод се работи по-лесно, не се дават пари авансово и взех решение да работя с тях. Чак две седмици по-късно споделиха, че към този момент не са приближен сервиз. Беше ми казано, че е обикновен казусът. Ставаше дума главно да се сменят бронята и фарът. На втората седмица ми бе поискана сумата от 14 520 лв. за авточасти и труд. Тъй като колата е нова, взех решение, че може би в действителност коства толкоз. Обясниха ми, че би трябвало да ги платя, взех решение, че ще ги платя, платих ги. Колата ми е застрахована, не би трябвало да има проблем ", споделя той пред " Нова ".

Така, с цел да върви ремонтът бързо, Петър дава желаната сума. За нея му издават фактура. След месец желаят и спомагателна сума, за която отхвърлят да му издадат документ. " Минаха още към две-три седмици и ми желаеха 3 000 лв. в допълнение. Спешно трябвало да се купят още елементи. Беше ми необичайно, само че дадох парите ", добавя той.

Минава половин година, а ремонтът, за който е дадена сума, равна на една трета от цената на колата - не е стартират. Чува разнообразни оправдания. Случайно Петър схваща, че автомобилът е зарязан, а от сервиза няма и диря. От притежателя – също.

" Известно време нямах връзка. След седмица ми подвигнаха и споделиха, че са намерили място къде да довършат. Закарахме колата в жк. " Дружба ". Никаква връзка нямах, а колата беше спряна под едно дърво и сервизът го нямаше ", споделя Петър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР