Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане

...
Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане
Коментари Харесай

Финансов съветник, участвал в щурма на Капитолия, се самоуби

Мъж от щата Джорджия, който бе упрекнат в нелегално влизане в Капитолия по време на щурма на постройката от поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, се е самоубил, оповестиха NBC и " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на заключението на правосъдните специалисти на окръг Фултън.

53-годишният финансов консултант Кристофър Стантън е бил арестуван след щурма на Капитолия предходната седмица. Според правосъдните документи против него е повдигнато обвиняване за нелегално влизане на територията на Капитолия, както и за нарушаване на комендантския час.

Самият Стантън, който се яви в съда в четвъртък, съобщи, че е почтен и по двете обвинявания. В събота той е открит мъртъв в дома си. Полицейските записи демонстрират, че Стантън е открит в мазето на дома си с огнестрелна рана в гърдите си. На място са открити две пушки и в началото гибелта му бе избрана като " в развой на следствие ".

По-рано полицейските чиновници обявиха пред " Вашингтон пост ", че 51-годишният американски служител на реда Хауърд Либенгуд, който е бил очевидец на безредиците в Капитолия, се е самоубил през уикенда.

На 6 януари на протест във Вашингтон последователи на Тръмп обсадиха Капитолия, нахлуха в постройката и прекъснаха общата сесия на Конгреса, на която по закон се удостоверява изборната победа на Джо Байдън. Членовете на Конгреса бяха евакуирани на безвредно място, където останаха в тесни пространства в продължение на няколко часа. При безредиците на Капитолия починаха петима индивида, измежду които един служител на реда и ветеранка от военновъздушните сили, която е била на задача в Афганистан и Ирак.

Според федералната прокуратура 170 души са разпознати като участници в щурма на Капитолия, над 70 обвинявания към този момент са повдигнати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР