Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за около 40

...
Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за около 40
Коментари Харесай

Зловеща реалност: Мъж видя смъртта отблизо, а след 40 минути се върна към живите

Мъж от Северна Каролина, чието сърце спряло за към 40 минути, е извънредно признателен на чиновниците на Спешна помощ, които го върнали към живота, написа Военновъздушни сили. Сърцето на 36-годишния Джон Огбърн спряло, до момента в който работел на преносимия компютър си покрай дома си в Шарлът на 26 юни. Двама служители на реда, които по случайност били наоколо, оказали кардио-полмунарна първа помощ на Огбърн, който е татко на три деца.

Те пристигнали на място единствено една минута след позвъняването на телефон 911.

Двамата служители на реда съживявали Огбърн към 42 минути, до момента в който пулсът му се върнал. Усилията на служителите на реда Лорънс Гилър и Николина Баджич за избавяне на живота на Джон са още по-забележителни поради обстоятелството, че от чиновниците на Спешна помощ не се изисква да оказват кардио-полмунарна първа помощ, откакто 20 минути пациентът не дава признаци на живот.

След като Огбърн бил закаран в болничното заведение, лекарите го сложили в здравна кома, с цел да му оказват помощ да се възвърне до края на седмицата. Посъветвали го да не кара шест месеца и да не се претрупва с работа.

Джон обаче твърди, че се усеща изцяло добре, като се изключи известни болки в гърдите. „ Енергията ми не е такава, каквато беше преди, само че повода може да е обвързвана с леката смяна на всекидневието ми. Комбинацията от прилепяне на гърдите и вътрешна дефибрилация е леко мъчителна, само че в случай че това са всичките ми недоволства, значи съм в действителност добре “, споделя Огбърн.

Той към момента не е решил по какъв начин да се възползва оптимално от втория си късмет за живот. Преди всичко се усеща длъжен на първите хора, които се отзовали и минали границите на отговорностите си, с цел да създадат всеки нов ден вероятен за него.

„ След като мине известно време, те могат да спрат, само че не са го създали, траяли опитите да ме спасят. И съм им доста признателен “, споделя Джон.

“Науката ни споделя, че за всяка минута, в която сърцето е спряло и не се прави висококачествена кардио-полмунарна първа помощ, възможностите за оцеляване понижават с 10% “, споделя доктор Майкър Курз, доцент в университета в Алабама.

лучаят в Северна Каролина демонстрира полезността на кардио-полмунарната първа помощ за разширението на прозореца за оцеляване. Незабавната кардио-полмунарна помощ удвоява или утроява възможностите за оцеляване при прекъсване на сърцето.

Повечето американски чиновници не са готови да се оправят с пособни изключителни обстановки и това би трябвало да се промени.
Всяка година в Съединени американски щати пораждат над 350 000 случая на прекъсване на сърцето отвън болничното заведение, като 90% от хората умират. Само 46% от пациентите, които са претърпели прекъсване на сърцето отвън болничното заведение, получават някаква помощ преди идването на професионалните парамедици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР