Мъж от Горна Оряховица ще съди МВР за пропуснати ползи.

...
Мъж от Горна Оряховица ще съди МВР за пропуснати ползи.
Коментари Харесай

Заради болки в зъба и обезболяващо, мъж остана 7 месеца без работа

Мъж от Горна Оряховица ще съди Министерство на вътрешните работи за пропуснати изгоди. Причината е, че от Пътна полиция му взели книжката поради позитивен тест за опиати. Седем месеца по-късно мъжът е оправдан, откакто кръвната му проба е негативна. После станало ясно, че е пил обезболяващо поради болежка в зъба. Човекът обаче 7 месеца останал без работа.

Историята на 29-годишния Милен Лаков от Горна Оряховица стартира на 4 юли предходната година. В следобедните часове е спрян за рутинна инспекция от Пътна полиция. Поискали да му създадат и тест за опиати. Мъжът се съгласил.

" Направиха ми и ми сподели бензодиазепин. От един аулин ми сподели бензодиазепин. Задържаха ме за 24 часа и ми споделих, че като дойдат кръвните проби, всичко отпада и ми се връща книжката. Отидох в болничното заведение, дадох кръв, само че не знаех, че се чака толкоз дълго време - 7 месеца ", описа Милен Лаков пред Нова телевизия.

Той е професионален водач. След като останал без брошура, останал и без приходи.

" В смисъл, не са ме изгонили, само че без брошура не мога да карам и седем месеца останах без работа ", изясни Лаков.

От Пътна полиция обяснили на 29-годишния мъж, че резултатът се бави, защото кръвта му се изследва в лицензираната лаборатория на Института по криминалистика, където идвали проби от цялата страна.

Д-р Борислав Генчев е в листата на движимостите лица, които дават мнение по каузи за приложимост на алкохол и опиати.

" Някои от тестванията реагират на лекарства, които се изписват даже с елементарна рецепта от лекуващ доктор, като по-разпространени обезболяващи, а и на доста лекарства, които общопрактикуващите лекари изписват по този начин наречените зелени предписания. За доста от тях е маркирано, че могат да се употребяват и при шофиране, само че при нараснало внимание ", изясни доктор Борислав Генчев.

Разказът на Милен Лаков не изненадва доктор Генчев.

" И аз има пациенти, които са се оплаквали по този мотив. Оказва се, че някои от тестванията на полицията, които дават за пет опиата позитивен тест, става известно, че след кръвна проба, която е мудна, скъпа, комплицирана, пациентът или засечения с обвиняване за опиати, е употребявал лекарства, които са публикувани в аптечната мрежа. Трамадолите. От групата медикаменти, които съдържат парацетамол, някои леки седативни средства могат да реагират. Понякога и аулина и други сходни аналгетици от по-висш клас могат да реагират ", изясни доктор Генчев.

Медикът поучава, по какъв начин да реагират водачите при положение, че са сигурни в себе си, че не са използвал опиати.

" Да оповестяват, какви лекарства са употребявали, на органите на реда. Те биха съобразили, допускам, този факт и биха решили, по какъв начин да действат с индивида ", сподели доктор Генчев.

От МВР  отхвърлих коментар, защото имало инспекция по съответния случай, която не била завършила.

Милен Лаков твърди, че в никакъв случай не е употребил опиати.

" Не е проблем да те тестват. Проблемът е какво им демонстрират машините или по-бързо да излиза този кръвен тест, а не 7 месеца ", декларира Милен Лаков. Той към този момент се е върнал на работното си място – тежкотоварен камион за разнос на хранителни артикули и приготвя правосъдната си тъжба си против Министерство на вътрешните работи за пропуснати изгоди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР