Мериленд се извинява на мъж, неправилно осъден за убийство, се съгласява да плати споразумение от 340 000 долара: „Много закъсняло“

...
Мъж, неправилно осъден за две отделни насилствени престъпления, ще бъде
Коментари Харесай

Мъж, неправилно осъден за две отделни насилствени престъпления, ще бъде компенсиран от щата Мериленд, след като е прекарал години зад решетките, включително над година след като беше доказано, че е невинен.

Борд на Мериленд одобри повече от $340 000 за споразумение в сряда като компенсация за Деметриъс Смит, който беше неправилно осъден за убийство и нападение от първа степен и прекара повече от пет години в затвора.

Гов. Уес Мур, който председателства тричленния съвет за благоустройство, се извини на Смит, преди бордът да одобри споразумението, отбелязвайки, че е изминало повече от десетилетие от освобождаването му през 2013 г.

човек, който всъщност е отговорен за убийството и невинността на Смит беше доказана. Но той все пак прекара още година и половина в затвора, каза губернаторът. Едва през 2012 г. щатът най-накрая отмени присъдата за убийство.

През май 2013 г. Смит подаде петиция до съда да преразгледа обвинението си в Алфорд по обвинението за нападение и присъдата му беше променена на изтърпяно време, плюс три години пробация, която по-късно беше намалена на пробация.

„Дълбоко съжалявам за факта, че нашата съдебна система не ви подведе не веднъж, а нашата правосъдна система ви подведе два пъти и въпреки че никакви пари не могат компенсирайте това, което ви беше отнето, действието, което този борд предприема днес, представлява официално признание от страна на държавата за причинената несправедливост“, каза Мур на Смит.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР