Мъж на 46 г. със симптоми на миокарден инфаркт постъпва

...
Мъж на 46 г. със симптоми на миокарден инфаркт постъпва
Коментари Харесай

С 30 дефибрилации в ‚Сърце и Мозък‘ спасиха млад мъж в клинична смърт

Мъж на 46 година със признаци на миокарден инфаркт постъпва по неотложност в ‚Сърце и Мозък‘ през нощта и е признат от доктор Халит Чобан и доктор Мартин Корийков. Още в незабавния кабинет пациентът изпада в клинична гибел. Моментално е събран реанимационен екип.

„ Веднага започнахме реанимационни мероприятия в цялостен размер, в това число над 30 дефибрилации и сърдечен масаж в продължение на час и половина. Поставихме краткотраен пейсмейкър “, разяснява доктор Нестор Петров – доктор реаниматор.
-->


 



Д-р Камелия Кръстева

След стабилизиране на виталните индикатори екипът на доктор Камелия Кръстева, инвазивен кардиолог, организира незабавна коронарография с апаратна вентилация и слага два стента.

След едноседмично лекуване в интензивния бранш и клиниката по кардиология пациентът е изписан със непокътната помпена функционалност на сърцето, без недоволства.

Въпреки актуалните способи за диагностициране и лекуване на исхемичната болест на сърцето, смъртността от изострен коронарен синдром остава висока, най-вече заради неглижиране на признаците от страна на пациентите и късното търсене на здравна помощ. Острият миокарден инфаркт може да засегне и пациенти в млада възраст, по тази причина предварителната защита и навременните медицински грижи са изключително значими.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР