Мъж и жена от гр. Лом са задържани за притежание

...
Мъж и жена от гр. Лом са задържани за притежание
Коментари Харесай

Мъж и жена от Лом са в ареста заради наркотици и безакцизен тютюн

Мъж и жена от гр. Лом са арестувани за владеене на наркотични субстанции и акцизни артикули без бандерол.

В населявани от тях жилище и постройки в крайдунавския град са открити и конфискувани амфетамини и 48 кг ситно нарязан тютюн без обезщетен данък.
На 17.03.2023 година при профилирана полицейска интервенция са осъществени претърсвания в жилищни пространства на частен дом в кв. „ Хумата “ в гр. Лом, в питейно заведение и автомивка, благосъстоятелност и населявани от мъж и жена с престъпни прояви, на 56 година и 41 година от гр. Лом. При осъществените процесуално-следствени дейности в джоб на халат и на връхна дреха, намиращи се в две от стаите на дома им, са открити и конфискувани 4 хартиени пакети, съдържащи 6,6 грама суха зелена листна маса, дала индикация на амфетамин- така наречен " билка " или " чай за пушене " ; черен полиетиленов чувал, съдържащ останки от ситно нарязан тютюн, кутия цигари " Карелия слимс " без български акцизен бандерол.
При последвалите претърсвания в три необитаеми постройки, прилежащи на парцела в гр. Лом, употребени от двама, са конфискувани още 6 черни полиетиленови чувала, съдържащи 48,4 кг ситно нарязан тютюн без обезщетен данък.

На мъжа и дамата е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 354а, алинея 1 и член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по случая и документирането на незаконната активност продължава районно управление (на МВР) Лом.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР