Мъж беше изваден изпод развалините на джамия дни след като

...
Мъж беше изваден изпод развалините на джамия дни след като
Коментари Харесай

Намират оцелели под развалините след земетресението в Индонезия

Мъж беше изваден отдолу под руините на джамия дни откакто тя бе разрушена от земетресението с магнитуд 6,9, разлюляло индонезийския остров Ломбок, обявиха управляващите.

"Слава Богу, някой бе избавен от рухналата джамия. Да се надяваме, че ще бъдат избавени още хора ", написа в Туитър представител на Националната организация за реакция при бедствия и повреди.

На видеозапис, оповестен от представителя, се вижда мъж с тога и мюсюлманска шапчица да плаче, до момента в който спасители му оказват помощ да върви, откакто е бил изваден от руините.

По публични данни жертвите на земетресението в неделя са 98, само че представител на локалните управляващи съобщи пред телевизионния канал "Метро ", че са починали 142 души.

Откакто през вчерашния ден в избавителната интервенция се е присъединил екскаватор, отдолу под руините на джамията са извадени три тела, заяви "Метро ". По думите на представителя на организацията сега на труса в храма в селището Танджун е имало много молещи се.

Мухамад Маруф, един от участвалите във вечерна молитва, съобщи, че когато земята се разлюляла, той съумял да избяга от рухващата постройка дружно с още шест души.

Двеста трийсет и шест души са ранени при земетресението, а над 20 000 са принудени да изоставен домовете си, които или са понесли материални вреди, или са били разрушени. Броят на жертвите се чака да се усили, тъй като спасителите не престават да доближават до нови и нови региони.

Земетресението стана тъкмо седмица откакто малко по-слаб трус провокира гибелта на 20 души на о-в Ломбок, известна туристическа дестинация.

Индонезия е ситуирана в по този начин наречения Огнен пръстен, зона, известна с чести вулканични изригвания и трусове.

Жена е била извадена жива от руините на рухнало магазинче на о-в Ломбок, съобщи Ройтерс. В момента на земетресението 23-годишната Надя Реванале е пазарувала. Съседи чули крясъци за помощ, идващи отдолу под руините, и подали сигнал на спасителите, на които лишило четири часа да я извадят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР