Махат бележките за изплатени доходиРегистър на електронните магазини ще направи

...
Махат бележките за изплатени доходиРегистър на електронните магазини ще направи
Коментари Харесай

Правят регистър на онлайн магазините

Махат бележките за изплатени приходи


Регистър на електронните магазини ще направи Националната организация за доходи. Това планува пакетът от промени в данъчните закони, който беше признат от Министерски съвет. Регистърът ще бъде обществен и всеки, който пазари в интернет, ще може да ревизира в уеб страницата на Национална агенция за приходите дали даден онлайн търговец е легално регистриран. Това ще понижи измамите от незаконни уеб сайтове еднодневки, които се основават единствено за да съберат пари от доверчиви клиенти с предложения за продажби на артикули и услуги на ниски цени.

При покупки по интернет онлайн търговецът ще може да издава електронни касови бележки вместо хартиени, гласят още измененията. Идеята е при онлайн продажба фискалният бон да може да се генерира в електронен тип, да се резервира в паметта на фискалния уред и автоматизирано да се дава на електронен адрес на получателя.

При покупка на автомобил нотариусите онлайн ще правят инспекция дали продавачът е платил налога за колата. За задачата те ще употребяват електронната система с данни на Министерството на финансите. Освен това в 7-дневен период след осъществяване на договорка по придобиване на неподвижен парцел или автомобил нотариусите ще уведомяват съответната община за трансферираните права като ще дават и информация за размера на платения налог за покупката на парцела или колата, както и за платената цена.

Премахва се задължението работодателите да дават хартиена служебна записка на своите чиновници за изплатените през годината приходи и удържания налог. Вместо това те ще подават по-подробна информация в Национална агенция за приходите. Целта е при онлайн попълване на годишната данъчна декларация за приходите на жителите, всички данни за получени приходи и платени налози да се вкарват автоматизирано. Всичко това ще влезе с мощ от 2020 година Хората, които не желаят да подават годишната си данъчна декларация онлайн, ще може да си вземат хартиена служебна записка от работодателя.

Самоосигуряващите се ще би трябвало да подават всичките си заявления до Национална агенция за приходите по електронен път, като това също ще влезе в действие от 2020 година Изключение прави бележката за удържан и импортиран налог, която ще би трябвало да се подава онлайн още от 2019 година

Отлагат внасянето на Данък добавена стойност


Забраняват продажбата на вино по мрежата

Възможност за отсрочено начисляване на Данък добавена стойност ще се дава при импорт на избрани артикули, които не са акцизни и не са предопределени за извънредно ползване. Този режим ще се ползва при импорт на артикули като руди, сол, сяра, камъни, химични артикули и метали – мед, цинк, олово, алуминий, чугун и никел. Другите условия са договорката да е за над 50 хиляди лева и вносителят да няма отговорности към хазната. Новият режим ще разреши импорт на стоките без ДДС-то да е платено или обезпечено, което ще облекчи предприятията.

Продажбата на вино посредством разгласи по интернет ще бъде неразрешена от началото на 2019 година, гласят други промени в данъчните закони. В момента такава възбрана има единствено за продажбата на алкохол и цигари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР