Магучих е водещата надежда на Украйна за медали на шампионата,

...
Магучих е водещата надежда на Украйна за медали на шампионата,
Коментари Харесай

Магучих преди Световното: Не искам да виждам убийци на пистата

Магучих е водещата вяра на Украйна за медали на шампионата, откакто завоюва сребро в Доха през 2019 година, както и бронз на миналогодишната Олимпиада в Токио.

Шансовете на 20-годишната Магучих ще бъдат по-големи поради отсъствието на трикратната международна шампионка Мария Ласицкене, на която е неразрешено да се състезава като част от цялостната възбрана за съветски спортисти след нахлуването в Украйна.

Защитаващата купата си Ласицкене стачкува безрезултатно против изключването й от Международния олимпийски комитет и Магучих не изпитва благосклонности към съперничката си.

“Преди 24 февруари имахме положителни връзки, разговаряхме. Но този ден промени всичко, тъй като Ласицкене не написа нищо на нашите спортисти. Но по-късно тя писа на президента на МОК Томас Бах, с цел да може да се състезава, тъй като e рускиня. Нашите умират, тъй като са украинци. Не желая да виждам убийци на пистата, тъй като тази война в действителност умъртви доста спортисти ”, разяснява Магучих.

Магучих завоюва прочувствен златен орден на тазгодишното Световно състезание в зала в Белград, единствено седмици след началото на войната, откакто е избягала от родния си град Днепър с кола, и споделя, че обезверено желае да реализира сходен триумф.

“Надяваме се, че това ще бъде добра вест за украинския народ. Психически е мъчно, само че имам вяра, че ще победим и ще се върнем към живота си и постоянно ще помним този интервал от време “, добави тя.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР