Магистратите от Несебърския районен съд публикуваха мотивите си за налагане

...
Магистратите от Несебърския районен съд публикуваха мотивите си за налагане
Коментари Харесай

Каква стана тя? Хората на Цацаров освободили шведа-бияч от наказателна отговорност

Магистратите от Несебърския областен съд разгласиха претекстовете си за налагане на смешна санкция, освен това и тя неплатена, на шведския екскурзиант Ралф Сундберг за ужасяващия ритник в главата на българската камериерка в хотела в Слънчев бряг. От изложените претекстове стана ясно,че прокурорът е предложил освобождение на шведа от наказателна отговорност и налагане на административно наказание-глоба. Съдът няма виновност, че такова е настояването на индивида на Сотир Цацаров и такова разпореждане е внесъл за разглеждане.

Самият основен прокурор се възмути обществено от дребната глоба против шведския жител,1, само че не посочи,че неговите хора са отговорни за това. Той удави в няколко несвързани фрази истината, че прокуратурата отново е направила нещо, което е много подозрително откъм претекст. С това затвърди мнението за себе си като за човек, който изяжда част от истината в името на незнайни цели.

Що се отнася до неплатената санкция от 4500 левда, то това е обвързване на Национална агенция за приходите и в случай че Министерство на вътрешните работи бе на мястото си, просто щеше да изземе паспорта на шведа, до момента в който не внесе сумата. Сега ще търсим Швеция да прибере парите от Сундберг и вероятно да ги внесе в бюджета.

Ето и известието на съда по делото против Ралф Сундберг:

" Несебърският областен съд призна Ралф С. за отговорен за осъщественото закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12, предл. първо, вр. член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс, за нанасяне на лека телесна щета, като на съображение член 78а от Наказателен кодекс го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказване „ Глоба “ в размер на 4500 лв..

Производството пред съда е формирано по реда на Глава 28 от Наказателно-процесуален кодекс – член 375 и сл. от Наказателно-процесуален кодекс, на съображение импортирано от прокурора разпореждане, с което е направено предложение за освобождение на обвинения от наказателна отговорност, с налагане на административно наказване. Санкцията, планувана от законодателя в случаите на употреба на член 78а от Наказателен кодекс, е от 1000 до 5000 лв.. В рамките на посочените в закона граници на наказването, правосъдната инстанция е определила и наложила наказване от 4 500 лв., което се приближава до оптималния размер на законово откритата горна граница.

Съгласно експлицитната наредба на член 376, алинея 3 и алинея 4 от Наказателно-процесуален кодекс, в производството пред съда по разглеждане на предлагането за освобождение на обвинения Ралф С. от наказателна отговорност, не се позволява цивилен иск, както и присъединяване на частен обвинител.

След влизане в действие на постановения правосъден акт, дейностите по привеждане в осъществяване на присъдата, плануват дубликат от същата да се изпрати на съответния орган, който в тази ситуация е Национална организация за приходите – орган, претрупан да събира вземанията на правосъдната власт. В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на наказания, задоволителни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признание и събиране на наложената санкция на способените органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признание, осъществяване и изпращане на решения за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР