Магистралата през Кресненското дефиле може да не бъде построена и

...
Магистралата през Кресненското дефиле може да не бъде построена и
Коментари Харесай

ЕК: Ще бъде ли завършена магистрала Струма този век?


Магистралата през Кресненското дефиле може да не бъде издигната и до 2027 година За да не бъдат изгубени европейските средства за сегашния програмен интервал, те ще отидат за построяването на сектори от скоростния път Видин-Мездра, както и към строящия се сега София-Калотина. Това излиза наяве от оповестената стенограма от последното съвещание на Комитета за наблюдаване на оперативна стратегия " Транспорт " 2014 – 2020 година

Решенията, с които държавното управление подсигурява пари за създаване на двата пътя, са взети по рекомендация на Европейската комисия. По този метод се удостоверява ангажиментъта на страната ни към тяхното довеждане докрай.

Тъй като това е второ следващо отсрочване на завършването на основната освен за България, само че и за Европейския съюз, автомагистрала, представителят на Европейска комисия Аурелио Сесилио пита дали " Струма " ще бъде приключена през този век.

Нов график на АПИ за Кресненското дефиле

Пътят през Креснеското дефиле е с дължина близо 65 км. Първоначално беше планувано това да се случи още през предишния програмен интервал 2007 – 2013 година Не се случи, а отговорни бяха еколозите, съгласно пътния отрасъл и премиера Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР