> Магистрала “ЕвропаПодробните разчети показват, че в новопостроените 204,7 км

...
> Магистрала “ЕвропаПодробните разчети показват, че в новопостроените 204,7 км
Коментари Харесай

204 км магистрали са построени за 6 години в България

 > Магистрала “Европа ”
Подробните планове демонстрират, че в новопостроените 204,7 км автомагистрали влизат 17 км от “Европа ", които бяха пуснати преди няколко дни за придвижване. Цялата автомагистрала ще е 48 километра и ще свързва столицата с Граничен контролно-пропусквателен пункт “Калотина ", т.е. за първи път в България ще има автомагистрала от граница до граница - от българо-сръбската до българо-турската, написа " ".

По време на втория мандат на ГЕРБ автомагистрала “Марица ", която свързва “Тракия " със Свиленград, бе довършена, като бяха построени последните 68 км от нея. 75,8 км от “Струма " също бяха довършени през това време и от тази автомагистрала на процедура сега остава единствено най-трудният сектор - през Кресненското дефиле. С национално финансиране са издигнати близо 23 км от “Хемус ", а по други близо 100 км от нея се работи и сега.

Беше изцяло построена Северната скоростна дъга, която е с дължина 16,5 км, както и 8,5 км от Западната дъга на Софийския околовръстен път, с чиято помощ тежкотоварният трафик може да заобикаля столицата, пътувайки по път с магистрални габарити. Завършен е и пътният възел “Българово " в края на автомагистрала “Тракия " в сектора Оризово – Бургас. От 3815 рехабилитирани или издигнати първокласни пътища 75,186 км са изцяло нови. Сред новоизградените са обходните пътища на Поморие, Враца, Габрово и Монтана.

Разширено е и едно от най-натоварените в летния туристически сезон трасета - от Бургас до Слънчев бряг. От пътищата втори и трети клас са рехабилитирани и реконструирани 685,7 км. Сред тях са Асеновград-Смолян, Мездра-Нов Искър, Борован-Кнежа, Юндола-Якоруда, Разлог-Банско-Гоце Делчев-Садово, Елхово-Бургас, Стара Загора-Раднево, Пловдив-Асеновград, Ловеч-Троян, Бургас -Царево, Момчилград-Ивайловград, Враца-пещера Леденика и доста други.

Бяха ремонтирани и виадуктите по автомагистрала “Тракия ", а сега се ремонтира и секторът сред Чирпан и Стара Загора, който бе построен през предходното десетилетие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР