Магърдич Халваджиян е един от най-успешните продуценти в България и

...
Магърдич Халваджиян е един от най-успешните продуценти в България и
Коментари Харесай

Магърдич Халваджиян: Кремена е достатъчно луда, за да ми задържи вниманието повече от 30 години

Магърдич Халваджиян е един от най-успешните продуценти в България и пред Деси Банова-Плевнелиева, особено за " Събуди се “, споделя за артистичните гени в рода си, за огромната си обич към шоубизнеса, за фамилията и сбъдването на фантазиите си.

" Майка ми е балерина до ден сегашен. Баща ми беше куклен артист първо в театъра в Плевен, по-късно във Варна и на финала в Централния Куклен спектакъл в София. У дома се събираха другари на фамилията и се говореше за работа, и изкуство. Аз попивах от диалозите, а и бях добродушно дете. По-късно леко откачих и ме обзе манията по каскадите и нещата, които до ден сегашен върша и одобрявам. Вече съм на 55 години, само че преди няколко години към момента скачах задно салто. Мога да се напъна и в този момент. Въпреки че главата споделя можеш, тялото е на друго мнение. После започнах да върша невероятни дивотии. Цялата ми пристрастеност към киното, изкуството, цирка, малкия екран потегли тогава и всичко се дължи на любознанието ми. Исках да видя по какъв начин стават нещата “, споделя за артистичните си гени Маги Халваджиян.

За тежката загуба на бащата в фамилията

" Беше тежък миг за цялото семейство, защото татко ми умря от инфаркт, когато бях на 23 години. Бяхме в Италия през 1990 година и беше потрес за фамилията. Съдбата ме приготви за това да стана глава на фамилията, тъй като в никакъв случай не съм бягал от носенето на отговорност. Четири години преди този момент бях самичък в Москва, където учех. След това бях в казарма, а фамилията ми беше в чужбина. От 14 годишен, през идващите 6 години бях самичък. Психически бях квалифициран, че върху мен се стоварват нещата и по тази причина започнах да се боря, с цел да оцелеем “, споделя Маги.

Каква е цената на триумфа?

" Когато работата ти е пристрастеност, обич, влюбване, не осъзнаваш какъв брой висока цена плащаш, тъй като си толкоз вътре захласнат от този развой, че не си даваш сметка, че пропускаш някакви неща в живота. Близките към теб, те усещат неналичието ти във значими моменти. Аз съм платил висока цена, само че триумфът постоянно си коства. Постоянството и работата по 15-17 часа има цена и всичко се отразява на здравето, както и на всичко останало. През цялото време съм се забавлявал и съм правил това, което обичам “, признава Халваджиян.

През 2015 година Маги Халваджиян получава почетното звание Академик от Българска Академия на науките и изкуствата. През 2016 година е отличен с медал " Златен век “ за извънреден принос към българската просвета и същата година оглавява класацията на Forbes за български звезди. Има ли премия за която към момента мечтае?

" За мен премиите са някакъв тип самопризнание, че това, което правиш са го забелязали и други хора. Целта ми е всеки ден да върша нещо ново и друго. Искам животът ми да минава пълноценно, като се развличам. Като дребен мечтаех за камера, с цел да фотографирам разнообразни неща и да описвам истории. Това ми се случи. Бих се зарадвал на някой " Оскар “.

Ще се включи ли в политиката?

" Никога не казвай в никакъв случай, само че това е една от темите, за които мога сигурно да кажа " не “. Човек с правила съм и си ги не отстъпвам. Накърнявам личните си ползи, само че не мога да престъпя нещо, което е в главата ми. В политиката му споделят дипломатичност, еластичност, само че за мен е непоследователност “, е безапелационното мнение на актьорът.

" Заобиколен съм от надарени хора. Удоволствие е да работиш с близки хора, само че умеем да разграничаваме персоналните си взаимоотношения от служебните. На работа има точна и ясна подчиненост – аз съм шефа. У дома Кремена е шефа. “

Да обичаш единствено една жена

" Фокусът ми не е да търча по дами. Камерата беше моята огромна обич. През годините съм снимал всички най-красиви дами в България, само че постоянно съм ги гледал като хубав обект за снимане. Не съм ги гледал като полов обект. Кремена е задоволително луда, с цел да ми задържи вниманието повече от 30 години “, признава любовта към жена си Маги.

" Синът ми е имал добър образец в мое лице и в лицето на майка си. Слушал ни е какво приказваме, каква музика слушаме, какво ни е отношението към света и каква ни е философията към живота. Всичко това се е предало и на сина ми. Нямам стратегия за образование на дете. Докато беше дете, не съм го възпитавал, тъй като снимах и инсталирах. Длъжник съм му, само че макар честите ми отсъствия той стана добър човек. “

За огромната наслада да си дядо

" Усещането да си дядо е коренно друго. Когато синът ми се роди бях на 23 години, а когато се роди внукът ми бях на 47 години. Когато ти кажат дядо и те гушнат, мога да умра благополучен. Когато си млад и деен, детето пораства около теб и всичко става междудругото. Но и в този момент ние с Кремена не сме типичните пенсионери, които си гледат внуците, а сме по 15 часа на работа. Често се случва Бебо да пристигна у нас с децата и да остават по няколко дни. Става лудница с две деца, само че след това като си тръгнат остава празно. Има живот в фамилията и доста ги обичам всички.

" Сбъднах фантазиите си. Аз съм момче, родено в Плевен, живеещо в София, учило в Москва, живяло малко в Италия. Но това момче съумя да направи много неща, които оня дребния Маги на 8 години си фантазираше. Снима три кино лентата в Холивуд и 95% от фантазиите му се сбъднаха. Това е чудото в живота ми! “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР