Магаданска област няма да приема руснаци, които са напуснали страната

...
Магаданска област няма да приема руснаци, които са напуснали страната
Коментари Харесай

Губернаторът на Магаданска област: Не приемаме предатели и изселени

Магаданска област няма да приема руснаци, които са напуснали страната си от началото на съветската инвазия в Украйна. Никакви " предатели и изселени " не са добре пристигнали в региона, съобщи пресслужбата на районния губернатор Сергей Носов, представена от ТАСС.

Вчера ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин сподели на пленарно съвещание на долната камара на съветския парламент, че никой не чака повече завръщането в страната на съветските жители, които са напуснали Русия и са подкрепили управляващите в Киев.

" Тези, които напуснаха страната и постъпиха подло, радвайки се на стрелбата по територията на Русия, пожелавайки победа на кървавия нацистки режим в Киев, би трябвало да схванат, че тук освен никой повече не ги чака, само че и че в случай че се върнат, ще им бъде обезпечен Магадан ", сподели ръководителят на Думата, като очевидно имаше поради сталинските лагери в региона, през които са минали милиони репресирани.

Днес губернаторът на Магаданска област реагира на това изказване.

" Колима не приема подли хора, не приема предатели. И тези стандарти и клишета, остарели клишета, от които от дълго време би трябвало да се отърсим, още повече че това е факсимиле за изселените в предишното и се откри и за жалост се употребява, само че би трябвало да се отърсим от него ", сподели губернаторът на Магаданска област.

Той добави, че в Колима живеят и работят същински патриоти на Русия. " Колима през днешния ден се развива динамично... по тази причина тук ни трябват инициативни, грамотни, образовани хора и експерти, които желаят да се потвърдят. Такива, които могат тук в Колима да стартират пътя си към триумфа ", заключи губернаторът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР